Parti binasına Molotof atıldı

AK Parti Bismil İlçe Başkanlığı binasına Molotof kokteylli saldırı

Haberler 30.06.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil AK Parti lçe Bakanl binasna, 2 kii tarafndan gece molotofkokteyli ile saldr düzenlendi. Binada hasar oluurken, 2 üpheli, gözaltna alnd.

Olay, gece saatlerinde, Bismil ilçe merkezinde meydana geldi. Ziraat Caddesinde bulunan AK Parti lçe Bakanl binasna yönelik yüzleri maskeli 2 kii, molotofkokteyli ile saldr düzenledi. Parti binasnda saldr nedeniyle hasar oluken, çevredekilerin ihbaryla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yaplan incelemenin ardndan düzenlenen operasyonla 2 üpheli, polis ekiplerince yakalanp, gözaltna alnd. Saldrya ilikin açklama yapan AK Parti Diyarbakr l Bakan Serdar Budak, sivil siyasete saldrnn kabul edilemez olduunu söyledi.

LçE BAKANI KIZILKAYA

AK Parti Bismil lçe Bakan Mehmet Kzlkaya, saldrnn amacnn partililer üzerinde korku oluturmak ve sindirmek olduunu ifade ederek, Bu tür saldrlar, milletle bamzn önlenemez güçlenii karsnda terörün çaresizliinin de göstergesidir. Bu saldr ve sivil siyasete yaplan her türlü iddetin arkasndaki güçleri ve destekçilerini iddetle knyorum. diye konutu.

VALLKTEN AçIKLAMA

Diyarbakr Valiliinden saldrya ilikin açklama yapld. Açklamada, Yaplan kapsaml çalmalar sonucunda, olay bizzat gerçekletirenler ile onlara yardm eden ve birlikte hareket ettikleri tespit edilen toplam 6 üpheli ahs yakalanarak gözaltna alnm, üpheliler tarafndan kullanlan metruk bir binada yaplan aramada ise kullanma hazr durumda 8 adet molotofkokteyli ele geçirilmitir. Konu ile ilgili tahkikat Bismil Cumhuriyet Basavclnn koordinesinde devam etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git