Parti binasına Molotof atıldı

AK Parti Bismil İlçe Başkanlığı binasına Molotof kokteylli saldırı

Parti binasına Molotof atıldı

Bismil AK Parti İlçe Başkanlığı binasına, 2 kişi tarafından gece molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi. Binada hasar oluşurken, 2 şüpheli, gözaltına alındı.

Olay, gece saatlerinde, Bismil ilçe merkezinde meydana geldi. Ziraat Caddesi'nde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı binasına yönelik yüzleri maskeli 2 kişi, molotofkokteyli ile saldırı düzenledi. Parti binasında saldırı nedeniyle hasar oluşken, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından düzenlenen operasyonla 2 şüpheli, polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, sivil siyasete saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İLÇE BAŞKANI KIZILKAYA

AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, saldırının amacının partililer üzerinde korku oluşturmak ve sindirmek olduğunu ifade ederek, "Bu tür saldırılar, milletle bağımızın önlenemez güçlenişi karşısında terörün çaresizliğinin de göstergesidir. Bu saldırı ve sivil siyasete yapılan her türlü şiddetin arkasındaki güçleri ve destekçilerini şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliğinden saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda, olayı bizzat gerçekleştirenler ile onlara yardım eden ve birlikte hareket ettikleri tespit edilen toplam 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheliler tarafından kullanılan metruk bir binada yapılan aramada ise kullanıma hazır durumda 8 adet molotofkokteyli ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat Bismil Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam etmektedir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz