Partililere izin belgesi tartışması

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın sokağa çıkma yasağı kısıtlanmasından muaf tutulması için yönetim kurulu üyelerine “izin belgesi” aldı.

Haberler 01.05.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakanl, sokaa çkma yasa kstlanmasndan muaf tutulmas için yönetimi ve ilçe koordinatörlerine izin belgesi datt. Söz konusu izin belgesi, Mehmet Ali Krsaçl adl kiinin Facebook hesabndan sabah saatlerinde paylat bir gönderide ortaya çkt. l Bakan Mehmet erif Aydnn imzasn tayan belgede, açk kimlii yazan ve Yönetim Kurulu ve lçe Koordinatörü Mehmet Ali Krsaçl adl kiinin çalmalarndan dolay sokaa çkma yasandan muaf tutulmas istendi.

KOLAYLIK SALAYIN

Belgede, u ifadeler kullanld: Aada açk kimlii yazan kiiler Ak Parti Diyarbakr l Yönetim Kurulu üyemiz olup parti çalmalarnda bulunacandan dolay,

28.04.2021- 17.05.2021 tarihinden uygulanacak sokaa çkma yasa kstlamas süresince ilgili kiiye gerekli kolayln salanmas ve ihtiyaç duyulmas halinde aada bildirilen iletiim kanalndan teyit edilmesi hususunda gereinin yaplmasn arz/rica ederim.

BELGEY DORULADI

Gün boyu farkl sosyal medya hesaplarnda AK Parti il bakanlar izin belgesi mi datyor? yönünde iddialar tartmalara neden olurken, izin belgesi çkartlan Mehmet Ali Krsaçldan açklama geldi. Krsaçl, belgenin paylald kiisel Facebook hesabndan, belgenin sadece kendisine deil, birçok AK Partili üyeye verildiini belirterek, belgenin doruluunu da teyit etti. Krsaçl, belgenin kiisel hesabndan torunu tarafndan paylaldn ileri sürdü.

MEMLEKETE HZMET

AKP Diyarbakr l Bakanlnda ilçe koordinatörü görevi yürüttüünü ifade eden Krsaçl, Ülkemizin içinden geçtii bu zorlu pandemi sürecinde ülkemize memleketimize hizmetlerimizin aksamamas adna l Bakanlmzca yönetim kurulunda görevli üyelere verilen izin belgesinin suretini yedeklemek amacyla telefonumdan fotorafn çekmitim. Telefonumu torunuma oyun oynamas için verdiimde söz konusu izin belgesinin olduu galeride son çekilen fotorafn sosyal medya profil hikayemde haberim olmadan paylaldn farkettim. Kimlik bilgilerimi ve böyle bir izin belgesinin paylamn tercihen yapmam aklla mantkla izah edilecek bir durum deildir. Söz konusu paylam farkederek hemen kaldrm olmamla birlikte art niyetli insanlarn bu paylam partimizi zedelemek amacyla hukuka aykr bir ekilde paylat aikardr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git