Performans ödemesi yok

Sağlık bakanlığı personeline şubat ayına kadar performans ödemesi yok

Haberler 14.12.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tesislerinde çalan personele performansna göre ek ödeme yaplmamas uygulamas genelgeyle ubat 2021e kadar uzatld. Salk Bakanl Kamu Hastaneleri Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Ahmet Tekin, Türkiyede ilk koronavirüs vakasnn açkland 11 Mart 2020den bir hafta önce yaplan yönetmelik deiikliine dayanarak 81 il salk il müdürlüüne gönderdii genelgeyle, personele ubat 2021e kadar performansa göre ek ödeme yaplmayacan, bunun için performans kriteri hesaplamasnn yaplmayacan bildirdi. Böylece salk personeline 6 aydr performansa göre ek ödeme yaplmamas uygulamas ubat 2021e uzatlm oldu.

Salk Bakanl Kamu Hastaneleri Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Ahmet Tekin, Salk Bakan Fahrettin Koca adna bir genelge hazrlayarak 3 Aralkta 81 il salk müdürlüklerine gönderdi.

YÖNETMELK LK KORONA AçIKLANMADAN BR HAFTA ÖNCE YÜRÜRLÜE GRD!

Birim Performans Katsaysnn Uygulanmas konulu genelgede Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Ahmet Tekin, bakanla bal salk tesislerinde görev yapan personele Salk Bakanlna Bal Salk Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yaplmasna Dair Yönetmelik çerçevesinde ek ödeme yapldn anmsatt. 4 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanan yönetmelik 1 Nisan 2020 tarihinde yürürlüe girmiti.

SAVA VE SALGIN DURUMUNDA 6-18 AY EK ÖDEME YAPILMAZ

Genelgede Ahmet Tekin, söz konusu yönetmeliin 18/3. Maddesi uyarnca Doal afet, sava, salgn hastalk, seferberlik, yangn vb. olaand durumlara hizmet sunumunu aksatacak düzeyde maruz kalan salk tesislerinde görevli tüm tabiplerin birim performans katsaylar, olaand durumun meydana geldii tarihten itibaren l Salk Müdürlüünün kararyla 6 ek ödeme döneminde hesaplanmaz. Bu süre Bakanlk tarafndan uygun görülmesi halinde 18 ek ödeme dönemine kadar uzatlabilir hükmünün yer aldn anmsatt.

BAKAN OLURU LE MART, NSAN, MAYIS ÖDEMELER YAPILDI

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Vekili Ahmet Tekin, genelgesinde, Mart, Nisan, Mays ek ödeme dönemlerinde 8.4.2020 tarih ve 49022165/E.279 sayl Makam onay ile Bakanlmza bal salk tesislerinde COVID-19 pandemisi nedeniyle salk tesislerinde ek ödeme yaplmasna ilikin usul ve esaslar çerçevesinde mezkur yönetmelik hükümleri uygulanmakszn personele ek ödeme yaplmtr diyerek ilk koronavirüs vakasnn açklanmasndan itibaren 3 ay ek ödemenin performansa göre yapldn anmsatt.

PERFORMANS 3 AY DAHA HESAPLANMAYACAK

Prof. Dr. Ahmet Tekinin genelgesinde, 6 aydr performansa göre yaplmayan ödemelerin 3 ay daha aynen devam edecei u ekilde ifade edildi:

Bu kapsamda;

1) Mezkur yönetmeliin yürürlüe girdii 01.4.2020den itibaren yukarda belirtilen makam onay çerçevesinde Nisan ve Mays ek ödeme dönemlerinde Makam onay dorultusunda birim performans katsays hesaplanmamtr.

2) Haziran 2020 ek ödeme döneminden itibaren 6 ay boyunca birim performans katsays hesaplamama yetkisi l Salk Müdürlüklerinde olup, bu yetkiyi kullanarak Aralk ek ödeme dönemine kadar Müdürlük onay ile birim performans katsays hesaplamayan salk tesisleri için; Bakanlmzca bu süre Aralk, Ocak ve ubat ek ödeme dönemlerini kapsamak üzere 3 ay süreyle uzatlmtr.

3) Aralk ek ödeme döneminden itibaren, 6 aylk süreyi tamamlamam olan salk tesisleri ile ubat 2021 dönemine kadar öncelikle 6 aylk süreyi kullanacaklar ve akabinde ise Bakanlk onay dorultusunda ubat 2021 ek ödeme dönemine kadar birim performans katsays hesaplamayacaklardr.

GENELGE NE ANLAMA GELYOR?

Salk Emekçileri Sendikas E Genel Bakan Hüsnü Yldrm, genelgeyle ilgili olarak ANKAya u yorumu yapt:

Yönetmelie göre salgn durumunda ek ödemede performansa baklmayaca düzenlemesini getirmilerdi. 6 aylk süreyi 18 aya kadar uzatabileceklerdi. 6 aydr performansa bakmyorlard bu uygulamay 3 ay daha uzatyorlar öyle yorumluyorum. Sadece pandeminin ilk üç aynda kriterlere baklmakszn 100-800 TL arasnda ödeme yapmlard. COVD Servisinde 1500-1800 TLye varmt bu ek ödeme. Ama 6 aydr performansa baklmyor çok düük rakamlar yatrlyor, COVD servisinde üç gün çalan arkadamz 50-100 TL gibi rakamlar alyor, bu uygulamaya devam edecekler anlalan.

Ana Sayfaya Git