Personel sınavı şeffaf olacak!

Memur alımlarında "torpil" iddiasına ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, alımlarla ilgili işlemlerin şeffaf bir şekilde yapılacağını belirtti.

Haberler 07.03.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununa tabi olarak bo bulunan 387 muhtelif unvanl kadrolara memur alm yaplacak. Memur almlaryla ilgili basn toplants düzenleyen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, söz konusu almlarda torpil iddialarna deinerek, Yaplacak snav açk, effaf, liyakat ve hakkaniyet ölçülerinde sonuçlandrlacaktr. eklinde konutu.

Belediye ve Bal Kurulular ile Mahalli dare Birlikleri Norm Kadro lke ve Standartlarna Dair Yönetmelike göre, belediyelerinde bin 713 memur çaltrlabildiini bildiren Erylmaz, belediyede 553 memurun çaltn söyledi.

Erylmaz, Bo bulunan memur kadro saymz bin 160 olup, bu kadrolarda 387 adet muhtelif unvanl kadro için memur alm yaplmasna belediye idaremizce karar verilmitir. Memur alm yapldktan sonra geriye 773 adet bo memur kadrosu kalmaktadr. Yaplacak snavmzda mevzuat gerei 2018 yl KPSS puan esas alnacaktr. Snav için ilana 20 ubat 2019 tarihinde çklm olup, ilan metni belediyemizin internet sitesinde yaymlanmtr. dedi.

Mülakata hak kazanan adaylar

Snava ilikin bütün hususlarn ilan metninde 7 balk altnda düzenlendiini belirten Erylmaz, unlar söyledi:

Bunlar; bavuru genel artlar, bavuru özel artlar, bavuru esnasnda adaylardan istenen belgeler, bavuru yeri, tarihi, ekli ve süreci, bavurularn deerlendirilmesi, bavurusu kabul edilenlerin ilan, snavn yeri, zaman ve konular ile snav deerlendirme ve sonuçlara itiraz balklardr. Snava ilikin bavurular, bugün saat 17.00 itibariyle sona erecektir. Bu aamadan sonra her bir deiik unvanl memur kadrosu için yaplacak müracaatlar, KPSS puan en yukardan balamak üzere sralanacaktr. Bu sralama, almn 5 kat kadar olacaktr. Örnein; 6 adet mimar alm için müracaat edenlerden KPSS puan en yüksek ilk 30 kii sralanacak ve mülakata çarlacaktr. Snavn taban puan 60tr. Alm yaplacak kadrolar için unvanna göre KPSS puan türü belirlenmitir. KPSS puanna göre, mülakata hak kazanan adaylar ve puanlar, belediyemizin internet sitesinde ilan edilecektir.

Sorular kura sonucu kendileri belirleyecek

Almlarla ilgili ilemlerin effaf bir ekilde yaplacana dikkat çeken Erylmaz, Her ey açk, effaf ve adaylarn daha önce KPSSden ald puana göre en üstten balamak üzere sralanacaktr. Bunlar, ilan metninde aldklar puanlarla görülecektir. Snavn bu aamasna kadar herhangi bir etki, etken söz konusu deildir. Sistem herkese kapaldr. Mülakata hak kazanan adaylara snav giri belgeleri de belediyemizin internet sitesine yüklenecek olup, bu belgede adayn hangi gün mülakata alnaca belirtilecektir. Adaylar, T.C. kimlik numaralar ile bu belgeye ulaabileceklerdir. Mülakatta her adaya, ilan metninde belirtilen ekilde 4 ayr konudan birer soru sorulacaktr. Girdii alana göre bilgi ve becerisi de ayrca deerlendirilecektir. Adaylar, kendilerine sorulacak sorular, çekecekleri kura sonucu kendileri belirleyecekler. Sorular 4 ayr balk altnda olacak. Diyelim ki, bir aday geldi, Kuranz çekin. diyeceiz ve çekecek. Mesela 60 numaray çekti. 4 puan türünden 60 numaral soruyu kendilerine soracaz. Bu ekilde olacak. ifadelerini kulland.

Art niyetli olarak deerlendiriyoruz

Erylmaz, snav komisyonunun, genel sekreterlik bakanlnda 5 kiiden oluacan belirterek, Mülakata çarlacak kiilerin tespitinde adaylarn KPSS puanlar dnda hiçbir etken ve kriter bulunmamaktadr. Dolaysyla adaylar, daha önce aldklar KPSS puanyla birbirlerini elemektedirler. Buna müdahale hiçbir ekilde mümkün deildir. Mülakatta da adaylarn sorulara verecekleri cevaplar ile mesleki bilgi ve becerileri deerlendirilecektir. Adaylarn nihai puanlar, KPSS puan ile mülakatta alacaklar puanlar toplamnn aritmetik ortalamasdr. Sonuç olarak, yaplacak snav açk, effaf, liyakat ve hakkaniyet ölçülerinde sonuçlandrlacaktr. Bunun dnda yaplabilecek her türlü söylemi, gerçek d ve art niyetli olarak deerlendiriyoruz. Adaylar ve kamuoyunun bizim yapacamz açklama ve deerlendirmeler dnda hiçbir söyleme itibar etmemelerini istirham ediyor, tüm adaylara baarlar diliyoruz. eklinde konutu.

Bugüne kadar 23 bin 500ün üzerinde müracaat var

Memur almyla ilgili zamanlamann farkl ekilde alglanmamas gerektiini sözlerine ekleyen Erylmaz, Belediyenin ihtiyac olduu için bu snav yaplmakta. Biz, 387 tane memur aldktan sonra belediyede 773 adet bo kadro kalacak. Yani kadrolarn doldurulmas gibi söylemlerin ne kadar mantksz olduu ortada. Burada öyle bir amacmz yok. Belediyemizin ihtiyacdr, belki almakta geç kalnmtr. Dolaysyla bugün itibariyle böyle bir karar verildi. Biz snavn ne kadarn sonuçlandrabiliyorsak bu süreçten sonra o kadarn sonuçlandracaz. Bugüne kadar 23 bin 500ün üzerinde müracaat var. Bu, u ana kadar yaplan müracaattr. Onun dnda bugün postayla gelenler dhil deildir. Akam saat 17.00 itibariyle bütün sayy da deerlendirdikten sonra kamuoyuna açklayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git