Peşlerini bırakmayacağız'

Evlatlarına kavuşmak isteyen Diyarbakır anneleri nöbeti kararlılıkla sürdürüyor

Haberler 03.02.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 519uncu gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, olu Ramazana kavumak istediini söyledi.

Olum HDP l binasnda kayd yaplp daa kaçrld. Onun için burada eylem yapyorum. diyen Üçda, evladna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

HAKKIM OLAN EVLADIMI STYORUM

Üçda, Hakkm olan evladm istiyorum. HDP araclk etmese gitmezdi. Olum, seni bir ömür bekleyeceim. Beni görüyorsan, duyuyorsan bana ula. Yeter ki güvenlik güçlerimize teslim ol, kapm sana her zaman açk. dedi.

Vandan gelerek 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylem yapan anne Solmaz Örünç de çocuunu HDPden istediini belirtti.

Evladn almadan partinin il binas önünden ayrlmayacan dile getiren Örünç, Olumu bu parti alp götürdü, PKKya verdi. 5 yldr evladmdan ayrym. K, yamur, hastalk geldi ama olumu almadan buradan gitmeyeceim, Baranm bekliyorum. Gel olum, oras senin yerin deil. Bu hasreti bitir. Dön gel annene. diye konutu.

PELERN BIRAKMAYACAIZ

2017 ylnda 21 yandayken, daa kaçrldn söyledii olu Bayram için evlat nöbetini sürdüren adin Elhaman, HDPlilerin binay terk ettiini dile getirerek, 1,5 yldan fazladr HDP önünde bekliyoruz. Olumdan bir haber alamyoruz. Yetmezmi gibi bir de binay terk ettiler. çocuklarmz götürmüler, bize bir haber vermediler. Bir bilgi vermeden de binay terk ettiler. Onlar nereye gitseler pelerini brakmayacaz. Olum, neredeysen gel, devlete teslim ol. Emniyet güçlerine veya askerlere teslim ol. Annenin, babann, kardelerinin yanna gel dedi.

Ana Sayfaya Git