Peşlerini bırakmayacağız'

Evlatlarına kavuşmak isteyen Diyarbakır anneleri nöbeti kararlılıkla sürdürüyor

Peşlerini bırakmayacağız'

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 519'uncu gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Mevlüde Üçdağ, oğlu Ramazan'a kavuşmak istediğini söyledi.

"Oğlum HDP İl binasında kaydı yapılıp dağa kaçırıldı. Onun için burada eylem yapıyorum." diyen Üçdağ, evladına kavuşana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti.

HAKKIM OLAN EVLADIMI İSTİYORUM

Üçdağ, "Hakkım olan evladımı istiyorum. HDP aracılık etmese gitmezdi. Oğlum, seni bir ömür bekleyeceğim. Beni görüyorsan, duyuyorsan bana ulaş. Yeter ki güvenlik güçlerimize teslim ol, kapım sana her zaman açık." dedi.

Van'dan gelerek 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Baran için eylem yapan anne Solmaz Öğrünç de çocuğunu HDP'den istediğini belirtti.

Evladını almadan partinin il binası önünden ayrılmayacağını dile getiren Öğrünç, "Oğlumu bu parti alıp götürdü, PKK'ya verdi. 5 yıldır evladımdan ayrıyım. Kış, yağmur, hastalık geldi ama oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim, Baran'ımı bekliyorum. Gel oğlum, orası senin yerin değil. Bu hasreti bitir. Dön gel annene." diye konuştu.

PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

2017 yılında 21 yaşındayken, dağa kaçırıldığını söylediği oğlu Bayram için evlat nöbetini sürdüren Şadin Elhaman, HDP'lilerin binayı terk ettiğini dile getirerek, "1,5 yıldan fazladır HDP önünde bekliyoruz. Oğlumdan bir haber alamıyoruz. Yetmezmiş gibi bir de binayı terk ettiler. Çocuklarımızı götürmüşler, bize bir haber vermediler. Bir bilgi vermeden de binayı terk ettiler. Onlar nereye gitseler peşlerini bırakmayacağız. Oğlum, neredeysen gel, devlete teslim ol. Emniyet güçlerine veya askerlere teslim ol. Annenin, babanın, kardeşlerinin yanına gel" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz