"Peygamberler diyarı" turizmin gözdesi oldu

Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler de dahil 9 peygamberin metfun olduğuna inanılan doğa harikası Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, Kralkızı Baraj Gölü, sur sarnıçları ve tarihi yapısıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

Haberler 27.08.2017 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin metfun olduuna inanlan doa harikas Diyarbakrn Eil ilçesi, Kralkz Baraj Gölü, sur sarnçlar ve tarihi yapsyla yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çekiyor.

Kent merkezine yaklak 52 kilometre mesafede bulunan ve antik çalardan günümüze kadar tarihin yap talarn oluturan birçok uygarla ev sahiplii yapan Eil, inanç, doa ve kültür turizmi ile ziyaretçilerin beenisini kazanyor.

Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunduuna inanlan ilçe, Kralkz Baraj Gölü, sur sarnçlar ve tarihi yapsyla yerli ve yabanc turistleri arlyor.

- EL BÖLGENN TURZM CENNET OLACAK

Eil Kaymakam Kürad Atak, ilçenin hafta sonlar yaklak 5 bin turisti arladn söyledi.

lçedeki ziyaretçi tepesine 2 çeme, tabiat park, alveri mekanlar, otopark alan, peyzaj çalmalar, yürüyü yolu gibi düzenlemeler yaptklarn kaydeden Atak, turizme yönelik çalmalarnn sürdüünü belirtti.

lçenin bölgenin turizm ihtiyacn karlayacak bir konumda olduunu vurgulayan Kaymakam Atak, öyle konutu:

lçeye turizm sezonunda yaklak 150 bin ziyaretçi gelmektedir. lerleyen zamanlarda Eil, bölgenin turizm cenneti olacak. Hiçbir yere nasip olmayan doal güzelliklere sahip olan ilçemiz, peygamber kabirleri ve baraj kysyla esiz bir güzellie sahip.

- LçEYE çOK FAZLA TALEP VAR

lçede baraj gölü kysndaki bir tesisin iletmecisi olan Maallah Krtay da tesise yaklak 3 milyon lira yatrm yaparak vatandalarn hizmetine sunduunu söyledi.

Özellikle hafta sonlar yerli ve yabanc turistlerin ilçeyi ziyaret ettiini kaydeden Krtay, anlurfa, Mardin, Elaz, Bingöl, Malatya, Van, rnak ve Siirtten vatandalarn youn olarak ilçeye geldiini belirtti.

Diyarbakrda inanç turizminin gelitiini aktaran Maallah Krtay, unlar söyledi:

Diyarbakra gelenler sahabe kabirlerini ziyaret ettikten sonra mutlaka buraya da gelirler. Buraya gelenlerin ihtiyaçlarn elimizden geldii kadar gidermeye çalyoruz. Aileler sabahtan gelip ziyarete urarlar, yemek yerler, teknelerle gezinti yaptktan sonra evlerine dönerler.

Eilde peygamber kabirlerinden dolay inanç turizminin gelitiini bildiren Krtay, ilçenin çok güzel doa manzaras olduunu dile getirdi.

Maallah Krtay, baharn gelmesiyle ziyaretçi saysnda youn bir art yaandn aktararak, lçeye çok fazla talep var. lçe her gün geliiyor. Devlet destei sürekli artyor. Devlet destei arttkça da otopark sorunu çözülüyor. Gece kalmak için konaklama yerleri yaplyor, piknik yerleri açlyor. Birkaç yla kadar buras çok geliecek. Gerekli artlar olutuu zaman Diyarbakr ve çevre illerden gelen insanlar burada tatil ihtiyaçlarn giderecek, artk batya tatile gitmeyecekler. Talep yüksek, doa manzaras harika. dedi.

- ZYARETçLER MEMNUN

Ziyaretçilerden Zeydin Akta ise ilçeye ilk kez geldiini belirterek, ilçeyi çok beendiini dile getirdi.

Eilin tarihi ve doal güzellikleri olduunu anlatan Akta, Herkesin zaman zaman buralara gelip ziyaret etmesi gerekiyor. çok memnun kaldm. Ziyaretçiler buradan daha güzel bir yer bulamazlar. Hem doal güzellikleri hem de tarihi yönüyle güzel bir ilçe. diye konutu.

Mehmet Doan ise kentin inanç turizmi yönünden çok gelitiini, bunun yan sra doa ve kültür turizminin de zamanla gelieceini kaydederek, bu nedenle ailesi ile sürekli ilçeyi ziyaret ettiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git