Piyano ile Kürtçe uzun hava buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Dengbej evinde, piyanist Tuluyhan Uğurlu ve dengbej Seyithan Koç piyano ile Kürtçe uzun havaları harmanladı.

Haberler 11.10.2021 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Dengbej evinde, piyanist Tuluyhan Uurlu ve dengbej Seyithan Koç piyano ile Kürtçe uzun havalar harmanlad.

Piyanist ve besteci Uurlu, Tarihi Sur ilçesinde bulunan Dengbej evinde düzenlenen programda, dillere destan sevdalarn, doann, acnn, hüznün, çou zaman gidenin ardndan yaklan Kürtçe atlar ve uzun havalar anlatan dengbejler ile bulutu. Etkinlikte dengbej Seyithan Koç, Cembeli parçasn, Tuluyhan Uurlunun çald piyano eliinde seslendirdi.

Vali Munir Karalolu, yerel kültürün en önemli sözlü tayclar dengbejlerle evrensel bir sanatç Uurlunun yaptklar icrada, müziin dilinin birbirine ne kadar yakn olduunu gördüklerini belirtti.

Dengbejlerimizle konser vermek

çok köklü bir kültür mirasnn mekannda dengbejlerle beraber olmann, onlar dinlemenin ve beraber mek etmenin kendisi için büyük mutluluk olduunu vurgulayan Uurlu, nallah bir proje haline getirip dengbejlerimizle tüm dünyada konser vermek istiyoruz. Bunu yapabiliriz. Burada olduum için duygulandm, eref duydum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git