PKK esrarına operasyon!

PKK'nın finas kaynağı olan uyuşturucuya büyük darbe indirildi. Jandarma, Lice kırsalında dere yatağına terk edilmiş 1 ton 200 kilo esrar ele geçirirken, Diyarbakır'da üç ayrı polis operasyonunda ise 1 ton 159 kilo esrar ele geçirildi.

Haberler 12.02.2017 - 18:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Jandarma krsalda, polisise ehir ve ilçe merkezlerinde, PKKnn en büyük finans kayna olan uyuturucuya büyük darbe indirildi. Licede dere yatana terk edilmi vaziyette, 60 torba içerisinde 1 ton 211 kilo esrar ele geçirilirken, Diyarbakr polisi ise üç ayr operasyonda 1 ton 159 kilo esrar maddesi elde etti.

PKKNIN FNANS KAYNAI

Terör örgütünün finans kayna uyuturucu maddelerini ele geçirmek için Lice lçesine bal Kabakaya Köyüne düzenlenen operasyonda, dere içerisine gizlenmi 60 torbada toplam 1 ton 211 kilo toz esrar maddesi ele geçirildii belirtildi. Diyarbakr Valiliince yaplan açklamada, öyle denildi:

DERE YATAINA BIRAKILMI

Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca; elde edilen istihbari çalmalar neticesinde Lice ilçesi Kabakaya Köyü dalk ve ormanlk alannda bölücü terör örgütünün finans kayna olan imal edilmi uyuturucu maddeleri ele geçirmek maksadyla, operasyonel faaliyet icra edilmitir. Lice Tepe Jandarma Karakol Komutanlnca; Lice lçesi Kabakaya Köyü içerisinde bulunan dere yatana gizlenmi vaziyette 60 torba içerisinde toplam 1 ton 211 kilo toz esrar maddesi ele geçirilmi olup, Cumhuriyet Savclnn talimat ile uyuturucu maddeye el konulmu olup, olay ile ilgili adli ilemlere balanlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarnn yok edilmesi maksadyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalmalara artan azim ve kararllkla devam edilmektedir.

POLSN OPERASYONLARI

Öte yandan polisce düzenlenen 3 ayr operasyonda, 1 ton 159 kilogram esrar ele geçirildi. l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Uyuturucu ile Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince uyuturucu ticareti yapan kiilere yönelik 8 ubat-10 ubat tarihleri arasnda 3 ayr operasyon düzenlendii belirtildi. Operasyonlarda, 1 ton 149 kilo 909 gram kubar esrar ile 9 kilo 905 gram toz esrar ele geçirildii kaydedilen açklamada, operasyonlarla ilgili 4 üpheli yakaland, bunlardan 2sinin ilemlerinin ardndan, sevk edildii adli makamlarca tutukland, 2sinin ise emniyette ilemlerinin sürdüü bildirildi. Açklamada, limiz genelinde uyuturucu ticareti yapan kii ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalmalar kararllkla ve aralksz bir ekilde devam edecektir. ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git