Görüş Bildir

PKK esrarına operasyon!

PKK'nın finas kaynağı olan uyuşturucuya büyük darbe indirildi. Jandarma, Lice kırsalında dere yatağına terk edilmiş 1 ton 200 kilo esrar ele geçirirken, Diyarbakır'da üç ayrı polis operasyonunda ise 1 ton 159 kilo esrar ele geçirildi.

PKK esrarına operasyon!

Yılmaz BEKLEYEN/Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-Jandarma kırsalda, polisise şehir ve ilçe merkezlerinde, PKK'nın en büyük finans kaynağı olan uyuşturucuya büyük darbe indirildi. Lice'de dere yatağına terk edilmiş vaziyette, 60 torba içerisinde 1 ton 211 kilo esrar ele geçirilirken, Diyarbakır polisi ise üç ayrı operasyonda 1 ton 159 kilo esrar maddesi elde etti.

PKK'NIN FİNANS KAYNAĞI

Terör örgütünün finans kaynağı uyuşturucu maddelerini ele geçirmek için Lice İlçesi'ne bağlı Kabakaya Köyü'ne düzenlenen operasyonda, dere içerisine gizlenmiş 60 torbada toplam 1 ton 211 kilo toz esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi. Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada, şöyle denildi:

DERE YATAĞINA BIRAKILMIŞ

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; elde edilen istihbari çalışmalar neticesinde Lice ilçesi Kabakaya Köyü dağlık ve ormanlık alanında bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, operasyonel faaliyet icra edilmiştir. Lice Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı'nca; Lice İlçesi Kabakaya Köyü içerisinde bulunan dere yatağına gizlenmiş vaziyette 60 torba içerisinde toplam 1 ton 211 kilo toz esrar maddesi ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile uyuşturucu maddeye el konulmuş olup, olay ile ilgili adli işlemlere başlanılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

POLİSİN OPERASYONLARI

Öte yandan polisce düzenlenen 3 ayrı operasyonda, 1 ton 159 kilogram esrar ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik 8 Şubat-10 Şubat tarihleri arasında 3 ayrı operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonlarda, 1 ton 149 kilo 909 gram kubar esrar ile 9 kilo 905 gram toz esrar ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, operasyonlarla ilgili 4 şüpheli yakalandığı, bunlardan 2'sinin işlemlerinin ardından, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı, 2'sinin ise emniyette işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Açıklamada, "İlimiz genelinde uyuşturucu ticareti yapan kişi ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir." ifadesine yer verildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi