Polis, bekçi ve doktora 'çocuğa darp' soruşturması

Sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 yaşındaki V.S.'yi darp eden polis ve bekçiler ile sağlam raporu veren doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberler 21.05.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Batmann Cudi Mahallesinde bulunan Salih Özdemir Parknda 13 Mays akam saatlerinde koronavirüs tedbirleri kapsamnda getirilen sokaa çkma kstlamasn ihlal ettii gerekçesiyle 15 yandaki V.S.yi darp eden polis ve bekçiler ile salam raporu veren doktor hakknda yaplan suç duyurusunun ardndan soruturma balatld.

Batman Barosu tarafndan Cumhuriyet Basavclna yaplan suç duyurusunda, polis, bekçi ve doktor hakknda ilem yaplmas istendi. Suç duyurusu dilekçesinde, l Emniyet Müdürlüünde görevli memura mukavemetten ilem yaplan V.S., bekçi ve polislerce darp edildii görüntülere yansmasna ramen adli muayene için götürüldüü Eitim ve Aratrma Hastanesinde salam raporu verilmesinin görevi ihmal olduu belirtildi.

GÖREV HMAL

Salam raporundan sonra V.S.nin götürüldüü özel hastanede verilen darp raporu ile olayn görüntülerini savcla teslim edildii suç duyurusunun ardndan Cumhuriyet Basavcl, salam raporu düzenleyen doktor hakknda görevi kötüye kullanma, polis ve bekçiler hakknda ise kötü muamele ile kasten yaralama suçundan soruturma balatt.

NE OLMUTU?

Batmanda 15 yandaki V.S., 13 Maysta ekmek almaya giderken sokaa çkma kstlamalar gerekçe gösterilerek darp edilmiti. Darp an, çevredekiler tarafndan görüntülenmiti. Darp sonras gözaltna alnan V.S.ye görevli memura muakavemetten ilem yaplmt. Gözalt sonras adli muayene için Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine götürülen V.S.ye darba ramen doktor R.A. tarafndan salam raporu düzenlenmiti.

Gözaltnda serbest brakldktan sonra ilesi tarafndan özel bir hastaneye götürülen V.S.ye darp raporu verilmiti. Raporda, Frontal bölgede (aln) abrazyon (yrtk) yaras. Burun çevresinde kzarklk, boyunda kzarklk. Kafa arka ksmnda ödem, ilik, kzarklk. Sa dizde abrazyon yaras, sa el bileinde ödem tespiti yaplmt.

Ana Sayfaya Git