Görüş Bildir

Polis, bekçi ve doktora 'çocuğa darp' soruşturması

Sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 yaşındaki V.S.'yi darp eden polis ve bekçiler ile sağlam raporu veren doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Polis, bekçi ve doktora 'çocuğa darp' soruşturması

DİYARBAKIR-Batman'ın Cudi Mahallesi'nde bulunan Salih Özdemir Parkı'nda 13 Mayıs akşam saatlerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 yaşındaki V.S.'yi darp eden polis ve bekçiler ile sağlam raporu veren doktor hakkında yapılan suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı.

Batman Barosu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, polis, bekçi ve doktor hakkında işlem yapılması istendi. Suç duyurusu dilekçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü'nde "görevli memura mukavemet"ten işlem yapılan V.S., bekçi ve polislerce darp edildiği görüntülere yansımasına rağmen adli muayene için götürüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "sağlam raporu" verilmesinin "görevi ihmal" olduğu belirtildi.

GÖREVİ İHMAL

Sağlam raporundan sonra V.S.'nin götürüldüğü özel hastanede verilen darp raporu ile olayın görüntülerini savcılığa teslim edildiği suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlam raporu düzenleyen doktor hakkında "görevi kötüye kullanma", polis ve bekçiler hakkında ise "kötü muamele" ile "kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Batman'da 15 yaşındaki V.S., 13 Mayıs'ta ekmek almaya giderken sokağa çıkma kısıtlamaları gerekçe gösterilerek darp edilmişti. Darp anı, çevredekiler tarafından görüntülenmişti. Darp sonrası gözaltına alınan V.S.'ye "görevli memura muakavemet"ten işlem yapılmıştı. Gözaltı sonrası adli muayene için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen V.S.'ye darba rağmen doktor R.A. tarafından sağlam raporu düzenlenmişti.

Gözaltında serbest bırakıldıktan sonra ilesi tarafından özel bir hastaneye götürülen V.S.'ye darp raporu verilmişti. Raporda, "Frontal bölgede (alın) abrazyon (yırtık) yarası. Burun çevresinde kızarıklık, boyunda kızarıklık. Kafa arka kısmında ödem, şişlik, kızarıklık. Sağ dizde abrazyon yarası, sağ el bileğinde ödem" tespiti yapılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi