Pos tefecilerine tokat!

Diyarbakır merkezli 10 ilde tefeci operasyonu yapıldı. 35 şüpheli yakalandı Tefecilik yöntemiyle 1 milyar 200 milyon lira para akışı gerçekleştirdikleri belirlendi

Haberler 06.04.2022 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Bismil merkezli 10 ilde, üçüncü ahslar adna çkarlan pos cihazlar ve sanal pos hesaplar üzerinden tefecilik yaptklar belirlenen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 34 kii gözaltna alnd. üphelilerin bu yöntemle 1 milyar 200 milyon TLlik para ak gerçekletirdii belirtildi.

BASAVCILIK SORUTURMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavlnca yürütülen soruturma kapsamnda Bismil ilçesinde, üçüncü ahslar adna çkartlan pos cihazlar ve sanal pos hesaplar üzerinden, kredi kart borcu ve nakit paraya ihtiyac olan vatandalardan komisyon almak suretiyle kredi kartndan çekim ilemi yaparak tefecilik yapln belirledi.

E ZAMANLI OPERASYON

Söz konusu kiilerin bu yöntemle 220 olayda yaklak 1 milyar 200 milyon TL para ak gerçekletii belirleyen Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, üphelilere yönelik Diyarbakr merkezli stanbul, Sakarya, Aydn, Giresun, Kayseri, Antalya, Hatay, rnak ve Batmanda belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenlemesi emrini verdi.

34 K GÖZALTINA ALINDI

Önceki gün Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, dier illerin ube ekipleriyle ibirlii içerisinde, seri operasyonla 34 kiiyi gözalt ald.

simleri belirlenen kiilerin adreslerinde yaplan aramalarda, 3 ruhsatsz tabanca, 46 mermi, 4 arjör, çok sayda senet, üçüncü ahslar adna düzenlenmi kredi kart, pos slipleri, ajandalar ve not defterleri, ile tapular ele geçirildi.

POLSTEK SORGULAMA SÜRÜYOR

llerde gözaltna alnanlar Diyarbakra getirilerek Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn gözetiminde, sorguya alnd. Kiilerin Emniyetteki ilemleri devam ederken, tefcilik soruturmann genileyecei örenildi.

Ana Sayfaya Git