Pos tefecilerine tokat!

Diyarbakır merkezli 10 ilde tefeci operasyonu yapıldı. 35 şüpheli yakalandı Tefecilik yöntemiyle 1 milyar 200 milyon lira para akışı gerçekleştirdikleri belirlendi

Pos tefecilerine tokat!

Diyarbakır ve Bismil merkezli 10 ilde, üçüncü şahıslar adına çıkarılan pos cihazları ve sanal pos hesapları üzerinden tefecilik yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bu yöntemle 1 milyar 200 milyon TL'lik para akışı gerçekleştirdiği belirtildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavlığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bismil ilçesinde, üçüncü şahıslar adına çıkartılan pos cihazları ve sanal pos hesapları üzerinden, kredi kartı borcu ve nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlardan komisyon almak suretiyle kredi kartından çekim işlemi yaparak tefecilik yapılğını belirledi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Söz konusu kişilerin bu yöntemle 220 olayda yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL para akışı gerçekleştiği belirleyen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilere yönelik Diyarbakır merkezli İstanbul, Sakarya, Aydın, Giresun, Kayseri, Antalya, Hatay, Şırnak ve Batman'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemesi emrini verdi.

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Önceki gün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, diğer illerin şube ekipleriyle işbirliği içerisinde, seri operasyonla 34 kişiyi gözaltı aldı.

İsimleri belirlenen kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 46 mermi, 4 şarjör, çok sayıda senet, üçüncü şahıslar adına düzenlenmiş kredi kartı, pos slipleri, ajandalar ve not defterleri, ile tapular ele geçirildi.

POLİSTEKİ SORGULAMA SÜRÜYOR

İllerde gözaltına alınanlar Diyarbakır'a getirilerek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının gözetiminde, sorguya alındı. Kişilerin Emniyetteki işlemleri devam ederken, tefcilik soruşturmanın genişleyeceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz