Ram müdürleri Diyarbakır'da!

Doğu ve Güneydoğu'daki 10 İl'in Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Diyarbakır'da eğitim zirvesi yaptı.

Haberler 21.08.2017 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgeleri Rehberlik ve Aratrma Merkezi müdürleri Diyarbakrda bir araya geldi.

Milli Eitim Bakanl Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüüne bal rehberlik ve aratrma merkezlerinde sunulan hizmetlerin kalitesi ve verimliliini artrmak, kurumlar aras uygulama birlii salamak, yerel düzeyde ihtiyaçlar belirlemek, son dönemde Bakanlk tarafndan belirlenen politikalar ve yenilikleri paylamak amacyla Dou ve Güneydoudaki 10 ilden 33 rehberlik ve aratrma merkezi müdürleri Diyarbakrda bir araya gelerek Diyarbakr Bölge Toplantsn yapt.

RAM MÜDÜRLER TOPLANDI

Diyarbakr Büyükehir Öretmenevi ve ASO Toplant Salonunda gerçekleen toplantya Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü Rehberlik Hizmetleri Daire Bakan Seyfettin Toraman, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Metin Direk, l Milli Eitim ube Müdürü Sevgi Gökta ve 10 ilden 33 RAM müdürü katld.

ETMDEK KALTEY ARTIRMAK

Milli Eitim Müdürü Aslan, Siz rehber öretmenleri olarak o kadar kutsal bir göreve sahipsiniz ki anne ve babasna dahi konumakta tereddüt eden örenciler çok rahatlkla rehber öretmenlerine içini dökebiliyor. Sizler bu iin eitimini alm ve çekirdekten yetimi uzmanlarsnz. Dolaysyla görevimizi ne kadar önemli olduunun bilincinde olarak ifa edersek ben inanyorum ki bütün okullarmz çok rahatlkla olumlu yönde dönütürebiliriz. RAM müdürleri, bulunduklar illerdeki rehber öretmenleriyle zaman zaman toplantlar düzenlemeli. Deien dünya ile ilgili olarak bilgiler vermeli. Bu iin mutfandaki kiiler asl sizlersiniz. Sizler okul ve örenci arasnda birer köprüsünüz. Yeri geldiinde örencilerin aileleriyle de bir araya gelip sorunlarn çözümünü salarsnz. dedi.

OKUL VE KURUM STATST

Rehberlik Hizmetleri Daire Bakan Seyfettin Toraman ise, Türkiye genelinde 235 rehberlik ve aratrma merkezi müdürünün katld bölge toplantlarnda eitsel deerlendirme ve tanlama, rehberlik servislerinde kullanlan formlar ve ölçekler, çerçeve plan, zek ölçekleri uygulayc yetitirme programlar, RAM klavuz çalmalar, özel eitim okul ve kurum istatistikleri, üniversite ve sivil toplum kurulular ile ibirlikleri konular bata olmak üzere geni deerlendirmeler yapldn vurgulad.

Ana Sayfaya Git