Ram müdürleri Diyarbakır'da!

Doğu ve Güneydoğu'daki 10 İl'in Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Diyarbakır'da eğitim zirvesi yaptı.

Ram müdürleri Diyarbakır'da!

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürleri Diyarbakır’da bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerinde sunulan hizmetlerin kalitesi ve verimliliğini artırmak, kurumlar arası uygulama birliği sağlamak, yerel düzeyde ihtiyaçları belirlemek, son dönemde Bakanlık tarafından belirlenen politikaları ve yenilikleri paylaşmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu’daki 10 ilden 33 rehberlik ve araştırma merkezi müdürleri Diyarbakır'da bir araya gelerek "Diyarbakır Bölge Toplantısını" yaptı.

RAM MÜDÜRLERİ TOPLANDI

Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi ve ASO Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sevgi Göktaş ve 10 ilden 33 RAM müdürü katıldı.

EĞİTİMDEKİ KALİTEYİ ARTIRMAK

Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Siz rehber öğretmenleri olarak o kadar kutsal bir göreve sahipsiniz ki anne ve babasına dahi konuşmakta tereddüt eden öğrenciler çok rahatlıkla rehber öğretmenlerine içini dökebiliyor. Sizler bu işin eğitimini almış ve çekirdekten yetişmiş uzmanlarısınız. Dolayısıyla görevimizi ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak ifa edersek ben inanıyorum ki bütün okullarımızı çok rahatlıkla olumlu yönde dönüştürebiliriz. RAM müdürleri, bulundukları illerdeki rehber öğretmenleriyle zaman zaman toplantılar düzenlemeli. Değişen dünya ile ilgili olarak bilgiler vermeli. Bu işin mutfağındaki kişiler asıl sizlersiniz. Sizler okul ve öğrenci arasında birer köprüsünüz. Yeri geldiğinde öğrencilerin aileleriyle de bir araya gelip sorunların çözümünü sağlarsınız.” dedi.

OKUL VE KURUM İSTATİSTİĞİ

Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman ise, Türkiye genelinde 235 rehberlik ve araştırma merkezi müdürünün katıldığı bölge toplantılarında eğitsel değerlendirme ve tanılama, rehberlik servislerinde kullanılan formlar ve ölçekler, çerçeve plan, zekâ ölçekleri uygulayıcı yetiştirme programları, RAM kılavuz çalışmaları, özel eğitim okul ve kurum istatistikleri, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri konuları başta olmak üzere geniş değerlendirmeler yapıldığını vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz