Raylı sistemde ilk adım atıldı

Diyarbakır'da uzun yıllardır konuşulup tartışılan ve vatandaşların beklentisi olan, toplu taşımaya yönelik hafif raylı sistem için ilk adımı attı.

Haberler 23.04.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda halkn uzun yllardr bekledii hafif rayl sistemde ilk adm atld. Projenin çizim ihalesi yapld.

ehrin toplu tama ve ulam konforunun üst seviye çkarlmas amacyla yllar yldr gündeme getirilen ve vatandan beklentilerinin banda olan, Hafif Rayli sistemin hayata geçirilmesindeki ilk aamann sart verildi. Hafif rayli sistem için Ulam Master Plann revize gedildi. 2040 hedef yl alnarak hazrlanan Ulam Master Plannda Türkiyedeki birçok büyükehirde olan hafif rayl sistemin kent için önemi olabileceine dikkat çekilerek, revizyona onay verildi.

VATANDAIN BEKLENTS

Vatandalara daha konforlu ulam hizmetleri vermek için, Dakap-Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi arasnda ina edilmesi planlan hafif rayl sistem 14.1 kilometre uzunluunda ve 23 istasyondan oluacak. Ulam Daire Bakanl, Fiskayadan balayacak olan Dakap-Ali Emiri Caddesi- Hintlibaba Caddesi- Ekinciler- Turgut Özal Bulvar-Diclekent Bulvar-Mastfro Caddesi güzergahn takip ederek Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi bölgesinde yaplacak depo sahasnda son bulacak rayl sistem hattn 2023te tamamlayarak vatandalarn hizmetine sunmay planlyor.

PROJE çZM HALES YAPILDI

Kentin çehresini deitirecek olan tramvay hatt iletmeye alnd yl günlük yaklak 74 bin 342 yolcu tayacak. Ulam Daire Bakanlnca hafif rayl sistemin projelendirilme ihalesini gerçekletirdi. Verilen teklifler ihale komisyonunca deerlendirildikten sonra karara balanacak. Büyükehir Belediyesi, uygulama projelerinin temini için verilen 6 aylk süreyi daha erken tarihlerde bitirerek uygulama aamasna geçecek.

Ana Sayfaya Git