Raylı sistemde ilk adım atıldı

Diyarbakır'da uzun yıllardır konuşulup tartışılan ve vatandaşların beklentisi olan, toplu taşımaya yönelik hafif raylı sistem için ilk adımı attı.

Raylı sistemde ilk adım atıldı

Diyarbakır'da halkın uzun yıllardır beklediği hafif raylı sistemde ilk adım atıldı. Projenin çizim ihalesi yapıldı.

Şehrin toplu taşıma ve ulaşım konforunun üst seviye çıkarılması amacıyla yıllar yılıdır gündeme getirilen ve vatandaşın beklentilerinin başında olan, Hafif Rayli sistemin hayata geçirilmesindeki ilk aşamanın sartı verildi. Hafif rayli sistem için Ulaşım Master Planı'nı revize gedildi. 2040 hedef yılı alınarak hazırlanan Ulaşım Master Planı’nda Türkiye’deki birçok büyükşehirde olan hafif raylı sistemin kent için önemi olabileceğine dikkat çekilerek, revizyona onay verildi.

VATANDAŞIN BEKLENTİSİ

Vatandaşlara daha konforlu ulaşım hizmetleri vermek için, Dağkapı-Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi arasında inşa edilmesi planlan hafif raylı sistem 14.1 kilometre uzunluğunda ve 23 istasyondan oluşacak. Ulaşım Daire Başkanlığı, Fiskaya’dan başlayacak olan Dağkapı-Ali Emiri Caddesi- Hintlibaba Caddesi- Ekinciler- Turgut Özal Bulvarı-Diclekent Bulvarı-Mastfroş Caddesi güzergahını takip ederek Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi bölgesinde yapılacak depo sahasında son bulacak raylı sistem hattını 2023’te tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor.

PROJE ÇİZİM İHALESİ YAPILDI

Kentin çehresini değiştirecek olan tramvay hattı işletmeye alındığı yıl günlük yaklaşık 74 bin 342 yolcu taşıyacak. Ulaşım Daire Başkanlığı'nca hafif raylı sistemin projelendirilme ihalesini gerçekleştirdi. Verilen teklifler ihale komisyonunca değerlendirildikten sonra karara bağlanacak. Büyükşehir Belediyesi, uygulama projelerinin temini için verilen 6 aylık süreyi daha erken tarihlerde bitirerek uygulama aşamasına geçecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz