Raylı sistemde üç aşama var!

Vatandaşların uzun yıllardır beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacağı iddia edilen raylı sistem; projelendirme, yapım ve araç alımı olarak üç aşamada hayata geçirilecek. Proje ihalesi yapılan ve 2023'te hizmet vermesi öngörülen raylı sistem, ilk yıl günlük 74 bin 342 yolcu taşıyacak. Kent sakinlerinden Salim Duman "Raylı sistemin yapılacak olması bizi çok memnun etti. Çünkü yıllardır bunu bekliyoruz" dedi.

Haberler 26.04.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kent sakinlerinin uzun yllardr bekledii ve kent trafiini rahatlatacak hafif rayl sistem için proje ihalesi gerçekletirildi.

Kentin toplu tama ve ulam konforunun üst seviye çkarlmas amacyla yllardr gündemde tutulan ancak somut admlarn atlmad Hafif Rayll sistem için ehrin Ulam Master Plan revize edildi. Hedef yl 2040 olmak üzere hazrlanan master planda, Türkiyedeki birçok büyükehirde olan hafif rayl sistemin kent için önemine iaret edilerek, projelendirmeye gidildi. Rayl sistem; projelendirme, yapm ve araç alm olarak üç aamada hayata geçirilecek.

2023TE HZMETE SUNULMASI PLANLANIYOR

Dakap ile Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi arasnda ina edilmesi düünülen hafif rayl sistem, 14,1 kilometre uzunluunda ve 23 istasyondan oluacak.

Fiskayadan balayacak Dakap-Ali Emiri Caddesi-Hintlibaba Caddesi-Ekinciler-Turgut Özal Bulvar-Diclekent Bulvar-Mastfro Caddesi güzergahn takip ederek Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi bölgesinde yaplacak depo sahasnda son bulacak rayl sistem hattnn 2023te hizmetine sunulmas planlanyor.

LK ETAPTA GÜNLÜK 74 BN 342 YOLCU TAIYACAK

Kentin çehresini deitirecek ve vatandalara daha konforlu ulam hizmeti verecek rayl sistem iletmeye alnd yl günlük yaklak 74 bin 342 yolcu tayacak. Ulam Master Plan hedef yl olan 2040ta ise günlük yolcu tama kapasitesinin 132 bin 25 kii olmas öngörülüyor.

HABER ALAN KENT SAKNLER SEVND

Kent sakinlerinden Salim Duman, birçok ilde bulunan rayl sistemle Diyarbakrn da daha önce tanm olmas gerektiini söyledi.

Bugüne kadar rayl sistemin yapmyla ilgili aldklar duyumlarn gerçee dönümediini dile getiren Duman, nallah bu defa yaplr. Gereksinimdir, mecburidir, yaplmas gerekendir. Rayl sistemin yaplacak olmas bizi çok memnun etti. Bunu duyduumuz zaman çok sevindik. çünkü yllardr bunu bekliyoruz. dedi.

Duman, her geçen gün büyüyen Diyarbakrda rayl sistemin ulamda büyük kolaylk ve rahatlk salayacan anlatt.

Furkan Uçar da stanbula gittii srada karlat metro ve tramvay hattnn Diyarbakrda da olmasn arzuladn söyledi.

Sistemin hem trafik hem de zaman açsndan kente olumlu yönde yansyacan belirten Uçar öyle konutu: Rayl sistem yaplaca haberini aldk, çok sevindik. Yllardr kente bir tramvay hattnn yaplmasn bekliyorduk. Bugüne nasip oldu. çok da güzel oldu.

Ana Sayfaya Git