Reis Adına Aşura İkramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Muharrem ayı dolayısıyla Diyarbakır’da aşure dağıtıldı.

Haberler 04.10.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Muharrem ay nedeniyle nedeniyle Diyarbakrda binlerce kiiye aure datld.

Muharrem ay nedeniyle Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Diyarbakr Ulu Camiideki aure datm törenine, Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhurbakanl Kurumsal letiim Bakan Mücahit Küçükylmaz, kurum müdürleri ile çok sayda kii katld. 12 lde 14 camide düzenlenen etkinliin Diyarbakr ayanda datlacak olan aure Cumhurbakanl forsuyla süslendi.

AURE DAITIMI YAPILDI

Aure datm öncesi konuma yapan Vali Hasan Basri Güzelolu, Tüm ehitlerimiz ve en son menfur saldr sonuc Mehmet Kzlca ehidimiz dahil bütün ehitlerimizi Fatihalarla andk. Diyarbakrmzda Ulu Camii önünde bütün ehitlerimizi bir kez daha bütün Diyarbakrllarla birlikte rahmetle anyoruz. Bu topraklardaki birlik ve beraberliimizin kardeliimizin, bütün terör örgütlerinin ve ihanet ebeklerinin ne yaparlarsa yapsn sonsuza kadar dip diri ve güçlü bir ekilde devam edeceini üphesiz ki bu birlik ve beraberlik içerisindeki yolcuumuz gelecee akarken, bütün ehitlerimizi de her zaman milletçe rahmetle anyoruz.

BRLK VE BAREBERLMZ

Güzelolu, O ruhun yaadn, bu topraklardaki birlik ve beraberliimizin, kardeliimizin bütün terör örgütlerinin ve ihanet ebekelerinin ne yaparlarsa yapsnlar sonsuza kadar dipdiri ve güçlü bir ekilde devam edeceini belirterek öyle dedi; üphesiz bu birlik ve beraberliin içerisindeki yolculuumuzu gelecee akarken bütün ehitlerimizin her zaman rahmetle millet olarak anlacan bir kez daha paylamak istiyorum. Aurenin bizim birliimize, beraberliimize, kardeliimize katk koymasn diliyorum. Bugün tüm Türkiyede birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bata Kerbela ehitlerimiz olmak üzere tüm ehitlerimizi bir kez daha Diyarbakrda rahmet ve minnetle anyor, ruhlar ad, mekanlar cennet olsun dedi.

BZ MLLET YAPAN K UNSUR VAR

Cumhurbakan Kurumsal letiim Bakan Mücahit Küçükylmaz ise, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamn getirdiini belirterek, Bizim millet oluumuzun iki önemli unsuru var.; Tarih ve corafya. Ayn tarih ve corafyay paylayoruz. Fakat, üçüncü bir unsur daha var ki milleti ortaya çkaran temel unsurlardan bir dieri de duygusal unsurdur. Bu da geçmite yaanm ortak aclardr. Bizim aclarmzda kederlerimiz de ortak. Bizi bugün birletiren tarihten ders almzdr. Bir araya getiren tarihten ders almzdr. Tarihten ders alabildiimiz ölçüde, millet oluruz. Ders alabildiimiz ölçüde karde oluruz.

Daha sonra protokoldekilere aure datm yapt.

Ana Sayfaya Git