Görüş Bildir

Reis Adına Aşura İkramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Muharrem ayı dolayısıyla Diyarbakır’da aşure dağıtıldı.

Reis Adına Aşura İkramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Muharrem ayı nedeniyle nedeniyle Diyarbakır'da binlerce kişiye aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır Ulu Camii'deki aşure dağıtım törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, kurum müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı. 12 İlde 14 camide düzenlenen etkinliğin Diyarbakır ayağında dağıtılacak olan aşure Cumhurbaşkanlığı forsuyla süslendi.

AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

Aşure dağıtımı öncesi konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Tüm şehitlerimiz ve en son menfur saldırı sonuc Mehmet Kızılca şehidimiz dahil bütün şehitlerimizi Fatiha'larla andık. Diyarbakırımız'da Ulu Camii önünde bütün şehitlerimizi bir kez daha bütün Diyarbakırlılar'la birlikte rahmetle anıyoruz. Bu topraklardaki birlik ve beraberliğimizin kardeşliğimizin, bütün terör örgütlerinin ve ihanet şebeklerinin ne yaparlarsa yapsın sonsuza kadar dip diri ve güçlü bir şekilde devam edeceğini şüphesiz ki bu birlik ve beraberlik içerisindeki yolcuğumuz geleceğe akarken, bütün şehitlerimizi de her zaman milletçe rahmetle anıyoruz."

BİRLİK VE BAREBERLİĞİMİZ

Güzeloğlu, O ruhun yaşadığını, bu topraklardaki birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin bütün terör örgütlerinin ve ihanet şebekelerinin ne yaparlarsa yapsınlar sonsuza kadar dipdiri ve güçlü bir şekilde devam edeceğini belirterek şöyle dedi; "Şüphesiz bu birlik ve beraberliğin içerisindeki yolculuğumuzu geleceğe akarken bütün şehitlerimizin her zaman rahmetle millet olarak anılacağını bir kez daha paylaşmak istiyorum. Aşurenin bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkı koymasını diliyorum. Bugün tüm Türkiye’de birlik ve beraberlik ruhu içerisinde başta Kerbela şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha Diyarbakır’da rahmet ve minnetle anıyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

BİZİ MİLLET YAPAN İKİ UNSUR VAR

Cumhurbaşkanı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek, "Bizim millet oluşumuzun iki önemli unsuru var.; Tarih ve coğrafya. Aynı tarih ve coğrafyayı  paylaşıyoruz. Fakat, üçüncü bir unsur daha var ki milleti ortaya çıkaran temel unsurlardan bir diğeri de duygusal unsurdur. Bu da geçmişte yaşanmış ortak acılardır. Bizim acılarımızda kederlerimiz de ortak. Bizi bugün birleştiren tarihten ders alışımızdır. Bir araya getiren tarihten ders alışımızdır. Tarihten ders alabildiğimiz ölçüde, millet oluruz. Ders alabildiğimiz ölçüde kardeş oluruz."

Daha sonra protokoldekilere aşure dağıtımı yaptı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi