Reis hoş geldin, xer hat-i!

Kurşunlu Camii'nde cuma namazı kılıp, toplum açılış törenine katılan Erdoğan, Diyarbakır anneleriyle görüşecek. Şehir Erdoğan'ı ağırlamaya hazır hale getirilirken, gözler "Sürpriz müjdelere" çevrildi.

Haberler 09.07.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mübarek günde, tarihe ahitlik edecek olan Diyarbakr bugün, 2.5 yl aradan sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan arlayacak. Erdoan için günler öncesi balayan hazrlklar tamamlanrken, bir günlük programnn detaylar da belirlendi. Büyük buluma öncesinde yatrmlarla, projelerle ve misafirperver vatandalaryla Diyarbakr, Cumhurbakan Erdoan karlamaya hazr.

KURUNLUDA CUMA NAMAZI KILACAK

Günü birlik gerçekletirecei ziyaretler kapsamnda Surdaki hendek-barikat terörü olaylar zamannda PKK tarafndan yaklp yklan Fatih Paa (Kurunlu) Camiinde cuma namazn Cumhurbakan Erdoan Diyarbakrl vatandalarla birlikte klacak. Erdoann gelmesine bir gün kala cami çevresinde Sur lçe Belediyesi tarafndan temizlik çalmalar balatld.

ANNELERE ZYARETTE BULUNACAK

Erdoan, iki yla akndr HDP l Binas önünde çadr kurarak, PKK tarafndan daa kaçrlan çocuklarnn geri dönmesi için oturma eylemi balatan Diyarbakrl annelerle görüecek. Annelere sürprizi olaca ifade edilen Erdoann annelerle görümesinin bir bölümü basna kapal gerçekleecei örenildi.

ODALAR, STK VE ADAMLARI

Cumhurbakan Erdoan, Odalar, STK ve Dünyasyla bir araya gelecek. Görümenin bir ksmnn basna kapal gerçekleecei ifade edilirken, Cumhurbakan Erdoann burada HDP ve Kandilsiz yeni bir sürecin balatlmas yönünde gelebilecek önerileri dikkate alarak, önemli açklamalarda bulunmas bekleniyor.

TOPLU AçILI TÖRENNE KATILACAK

Erdoan, Diyarbakr valilii önünde çeitli tarihlerde ina edilen yaplarn toplu açl törenine katlarak, burada halka hitap edecek. çileri Bakan Süleyman Soylu ile Parti Sözcüsü Ömer çelikin, önceki gün Cumhurbakan Erdoann Diyarbakra yapaca geziyle alakal Sürprizleri ve müjdeleri olacak yönündeki açklamalar, Erdoan Diyarbakrda yapaca konumay gizemli kld.

NE KONUACAK HEYECANI

ki günden buyana Diyarbakr kadar Türkiyenin heyecanla odakland Cumhurbakan Erdoann Diyarbakrda yapaca konumann içeriinde neler olabilecei sorusuna odaklanrken, Diyarbakr için önemli olan ehir hastanesi ve Hafif Rayl sistemin yaplmasna ilikin, ihalelerine dair müjde verecei tahmin ediliyor.

BÜYÜK BULUMAYA EHR HAZIR

Öte yandan, önceki gün Diyarbakrda, özellikle de Sur ilçesi ihyasnda önemli bir rol üstlenen TOKnin 1 milyonuncu konut anahtarnn teslim töreninde Cumhurbakann video konferans sistemi üzerinden katld törende, Vali Münir Karaloluna Cuma gününe hazr msnz? sorusuna Vali Karalolu, bunun üzerine Bütün ehir heyecanla zatalinizi bekliyoruz. nallah, Cuma günü Diyarbakr tarihi bir gün yaayacak diyerek, Diyarbakrn cokusunu dile getirdi. Cumhurbakann karlamaya hazrlanan Diyarbakrda il genelinde yaplan yatrmlar ve hayata geçirilen projeler ehrin çehresini deitirdi.

Tarihi mekanlardaki restorasyon ve ihya çalmalarndan, gençlere dönük yatrmlara, yol, kaldrm ve altyap hizmetlerinden kent meydan ve millet bahçelerine, hafif rayl sisteme kadar bir çok projeyle daha iyi bir Diyarbakr oluturuluyor. Diyarbakrda her cadde ve sokaklara Cumhurbakanmz Diyarbakra ho geldiniz diye pankartlar asarak Erdoann yolunu gözlemeye balad.

Ana Sayfaya Git