Görüş Bildir

Reis hoş geldin, xer hat-i!

Kurşunlu Camii'nde cuma namazı kılıp, toplum açılış törenine katılan Erdoğan, Diyarbakır anneleriyle görüşecek. Şehir Erdoğan'ı ağırlamaya hazır hale getirilirken, gözler "Sürpriz müjdelere" çevrildi.

Reis hoş geldin, xer hat-i!

Mübarek günde, tarihe şahitlik edecek olan Diyarbakır bugün, 2.5 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacak. Erdoğan için günler öncesi başlayan hazırlıklar tamamlanırken, bir günlük programının detayları da belirlendi. Büyük buluşma öncesinde yatırımlarla, projelerle ve misafirperver vatandaşlarıyla Diyarbakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya hazır.

KURŞUNLU’DA CUMA NAMAZI KILACAK

Günü birlik gerçekleştireceği ziyaretler kapsamında Sur'daki hendek-barikat terörü olayları zamanında PKK tarafından yakılıp yıkılan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii’nde cuma namazını Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakırlı vatandaşlarla birlikte kılacak. Erdoğan’ın gelmesine bir gün kala cami çevresinde Sur İlçe Belediyesi tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı.

ANNELERE ZİYARETTE BULUNACAK

Erdoğan, iki yıla aşkındır HDP İl Binası önünde çadır kurarak, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarının geri dönmesi için oturma eylemi başlatan Diyarbakırlı annelerle görüşecek. Annelere "sürprizi" olacağı ifade edilen Erdoğan'ın annelerle görüşmesinin bir bölümü basına kapalı gerçekleşeceği öğrenildi.

ODALAR, STK VE İŞ ADAMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Odalar, STK ve İş Dünyasıyla bir araya gelecek. Görüşmenin bir kısmının basına kapalı gerçekleşeceği ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada HDP ve Kandilsiz" yeni bir sürecin başlatılması yönünde gelebilecek önerileri dikkate alarak, önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK

Erdoğan, Diyarbakır valiliği önünde çeşitli tarihlerde inşa edilen yapıların toplu açılışı törenine katılarak, burada halka hitap edecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı geziyle alakalı "Sürprizleri ve müjdeleri" olacak yönündeki açıklamaları, Erdoğan'ı Diyarbakır'da yapacağı konuşmayı gizemli kıldı.

NE KONUŞACAK HEYECANI

İki günden buyana Diyarbakır kadar Türkiye'nin heyecanla odaklandığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'da yapacağı konuşmanın "içeriğinde neler olabileceği" sorusuna odaklanırken, Diyarbakır için önemli olan Şehir hastanesi ve Hafif Raylı sistemin yapılmasına ilişkin, ihalelerine dair müjde vereceği tahmin ediliyor.

BÜYÜK BULUŞMAYA ŞEHİR HAZIR

Öte yandan, önceki gün Diyarbakır’da, özellikle de Sur ilçesi ihyasında önemli bir rol üstlenen TOKİ’nin 1 milyonuncu konut anahtarının teslim töreninde Cumhurbaşkanın video konferans sistemi üzerinden katıldığı törende, Vali Münir Karaloğlu’na “Cuma gününe hazır mısınız?” sorusuna Vali Karaloğlu, bunun üzerine “Bütün şehir heyecanla zatıalinizi bekliyoruz. İnşallah, Cuma günü Diyarbakır tarihi bir gün yaşayacak” diyerek, Diyarbakır’ın coşkusunu dile getirdi. Cumhurbaşkanını karşılamaya hazırlanan Diyarbakır’da il genelinde yapılan yatırımlar ve hayata geçirilen projeler şehrin çehresini değiştirdi.

Tarihi mekanlardaki restorasyon ve ihya çalışmalarından, gençlere dönük yatırımlara, yol, kaldırım ve altyapı hizmetlerinden kent meydanı ve millet bahçelerine, hafif raylı sisteme kadar bir çok projeyle daha iyi bir Diyarbakır oluşturuluyor. Diyarbakır’da her cadde ve sokaklara “Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a hoş geldiniz” diye pankartlar asarak Erdoğan’ın yolunu gözlemeye başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi