Risale-İ Nur Ders Verilsin

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin akrabası Sabri Okur, Risale-i Nurların iman ehli herkesin istifade etmesi gereken eserler olduğuna dikkat çekerek bu eserlerin okullarda da resmi olarak okutulması gerektiğine dikkat çekti.

Haberler 03.09.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üstad Bediüzzaman Said Nursiin doduu Bitlisin Hizan ilçesine bal Nurs köyünde, yurtiçi ve yurtdnda binlerce kiinin katlmyla Bediüzzaman Anma Mevlid Program düzenlendi. Program Suriyeli Abdurrahman Es-Seyyidin Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Ardndan Risale Nurdan kesitler okundu. Programa katlan Bediüzzamann talebelerinden Mehmet Frnc Üstadla ilgili anlarn anlatt.

MEDRESE AçILII YAPILDI

Program, kadnlar için yaplan medresenin açl, Üstad Bediüzzamann doduu ev ve babasnn kabrinin ziyaret edilmesiyle sona erdi. Program öncesi gazetecilere açklamalarda bulunan Nurs Eitim Kültür Yardmlama Dayanma slami Yazma Eserler ve Haimi Soy Aratrma Said Nursi Dernei Bakan Hikmet Okur, 2009 ylndan bu yana Üstad Bediüzzaman Said Nursi mevlidini düzenlediklerini belirterek, bundan sonrada düzenli bir ekilde bu etkinlii devam ettireceklerini söyledi.

ÜSTAD çN MEVLT OKUTULDU

Okur, 2009 ylndan bu yana Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini anma mevlid etkinliini düzenliyoruz. Malumunuz baz nedenlerden dolay ara vermitik. Tekrardan bu etkinlii balattk. Biz sa olduumuz müddetçe bu mevlit böyle devam edecek. Birçok ülkeden mevlidimize katlm oldu. Türkiyenin her tarafndan gelmiler. Mevlitte, Kuran okutuluyor, Risaleyi Nur okunuyor. Üstadn anlar anlatlyor. Amacmz üstad bütün dünyaya anlatmak. Tüm dünyada Risale-i Nur okunuyor. Bu mevlid programn düzenlediimiz için çok mutluyuz. 20 günden bu yana burada mevlid için hazrlklar yapyorduk. dedi.

Üstad Bediüzzaman Said Nursinin akrabas Sabri Okur ise baz hadiselerden dolay 4 yldr bu etkinlikleri yapamadklarn hatrlatarak, emniyet ve asayiin sükn bulmasyla, bundan sonra her yl eylül aynn ilk pazar gününde Nurs köyünde, Bediüzzaman Anma Mevlid Program düzenleyeceklerini belirtti.

OKULLARDA RSALEN NUR OKUTULSUN

Türkiyenin ve dünyann farkl yerlerinden mevlide katlmn olduunu dile getiren Okur, unlar söyledi: Mevlide Azerbaycan, ran, Rusya, Amerika, Irak, Gürcistan ve dünyann birçok ülkesinden katlmlar var. Yurtiçinden youn katlm var. Gelecek yl bu mevlid alann tanzim ettikten sonra kalc bir ekilde Üstad Bediüzzaman anma ad altnda, burada Risale-i Nurdan dersler okunacak. Dünyann her yerinden gelen Nur talebeleri, burada hem Bediüzzaman hazretlerinin doduu köyü ziyaret edecek hem de bir birlerini görecekler. Temennimiz bu toplantlarn sulh-u umumiye, ittihad- slama, emniyet ve asayie vesile olmasdr. Hepimizin arzu ettii lem-i slamn bir an önce bu durumdan kurtulup, tam manasyla ittihat edip, sulh-u umumiyi bütün beeriyete temin etmesidir. nallah bu dersler buna vesile olduu için bu programlar devam edecek. Zaten dünyann her yerinde bugün bu dersler okunuyor. Risale-i Nur birçok dile tercüme edilmi.

Risale-i Nur, bu asra has bir derstir. Onun için bütün ehl-i imann Risale-i Nurdan istifade etmesi lazm. diyen Okur, Bugün Türkiyede çok muazzam bir nur var. Biz bunun farknda deiliz. Bata Cumhurbakanmz gerçekten çok ciddi manada bu Risale-i Nura sahip çktlar. Nerine kendileri bizzat talimat verdiler. imdi Diyanet leri Bakanl nerediyor. Temennimiz okullarda da resmen okutulmasdr. Bütün memleketimizin gençleri bundan istifade etmeleridir. çünkü bütün dünya istifade ediyor. Bu bizden çkm, biz niye bundan istifade etmeyelim? diye konutu.

SLAM ALEM VE NSANLII AYDINLATIYOR

20 ve 21inci asra damgasn vuran Said Nursinin büyük bir slam alimi olduunu dile getiren AK Parti eski milletvekili Said Yüce ise Nursinin Anadolunun yetitirdii çok muhteem bir insan olduunu, 100 yl önce yazd Kuran tefsirlerinin, Risale-i Nurlarn, hem Türkiyeyi hem de bütün slam alemi ve insanl aydnlatmaya devam ettiini ifade etti.

Said Nursinin yazd eserlerin 55 yabanc dile çevrildiini hatrlatan Yüce, Ülkemizin insanlar deil, bütün slam aleminin kalp ve ruh hastalklarna önemli çareler, ilaçlar gelitirmi yazd eserlerle. Nurs köyünden çkan Üstad, 80 yllk hayatnda, tatbikatyla müspet hareket etmi. Hiçbir menfi harekete karmam, talebelerinin de karmasn asla istememi. O, Asayiin manevi bekçileriyiz. diyor. dedi.

Bugün dünyann neresinde bir terör, anari ve güvenlik problemi varsa bunun amann yegne çaresi Bediüzzamann tarifiyle, kalplere yerletirilecek olan manevi yasakçlarla olabileceini dile getiren Yüce, kalplere yerletirilecek manevi yasakçlkla, her kötülükten insanlarn uzak durduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git