Rüşveti iddiası ders saatiymiş

Velileri ayağa kaldıran, serviscileri isyan ettiren "okul idarecilerin komisyon ve rüşvet istedikleri" iddiasını, Eğitim Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir iddiaları "ders saati" düzenlemesine bağladı.

Haberler 25.09.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, baz servisçilerin okul yöneticilerine ve milli eitim müdürlüklerine bask kurduunu ve tehdit ettiini iddia ederek duruma tepki gösterdi. Tekdemir, servis öferlerinin okul idarecilerinin irketlerden rüvet aldn, bu nedenle fahi bir fiyat uygulamasnn gerçekletii yönündeki iddialarn da, ders giri çk saatlerinin servisçilerin menfaatlerine göre ayarlanmamasna balad.

SERVS YOFÖRLER RÜVET DDASINDA BULUNMUTU

Bir süre önce, Diyarbakrdaki servis oförleri, l Milli Eitim Müdürlüüne bal devlet okullarnn birçounda tamaclk yapmak için irketlerin rüvet verdiini ve bu rüvetlerin veliye yanstldn öne sürmütü. Basn açklamas yapan servis oförleri, örencilerin tama ücretlerini irketlerin belirlediini oförlere rayiç fiyatn verdiklerini geriye kalan miktarn da komisyon olarak irketlere verip okul müdürlerine verdikleri rüvetin karl olduunu ileri sürerek, bu iddialarn aratrlmasn istemiti.

RKETLERLE ANLAAN OKULLAR ARATIRILSIN

Servis Araçlar Esnaf Odas Bakan Mahmut Kaya, rüvetin kantlanamadn ve Türkiyenin istihbaratnn çok güçlü olduunu, konunun aratrlmasn gerektiini belirterek irketlerle anlaan okullarn arasnda 3 tanesinin yasal olduu kantlanrsa istifa edeceini vurgulad. Bakan Kaya, Ben irket sahibi deilim, irket sahibi ve esnaflarmzdan duyduum kadaryla Diyarbakrda hemen hemen genelindeki devlet okullarnda rüvet olay dönüyor. Ben burada iddia ediyorum, Türkiye Cumhuriyetinin istihbarat çok güçlü ve kuvvetlidir, okullarda bir aratrma yapsnlar irketlerle anlaan okullarn arasnda 3 tanesi yasaya uygunsa ben istifa ediyorum. Rüvetin belgesi elimizde yok onu devletimiz ve istihbaratmz çkartacak diye konumutu.

Diyarbakr kamuoyunda büyük yank uyandran ve velileri ayaa kaldran rüvet iddialarna ilikin günler sonras Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesi, merkez Kayapnar ilçesi Peyas Mahallesinde bulunan Vali Kurt smail Paa Ortaokulu önünde, servisçilerle ilgili iddilar hakknda basn açklamas yapt. Yaplan açklamay Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir okudu.

Okullardaki ders saatlerindeki deiikliin nedenlerini dile getiren Tekdemir, Okul servisçilerinin daha çok kazanmas adna baz çevrelerin Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürlüü ile yapt her görüme sonras ikili öretim yapan okullarn ders giri çk saatleri defalarca deitirildi. Yönetmelikteki süre snrlamasna ramen, kimi okullarda bir buçuk saate çkarlan ölen aras süresi, baz okullarda servisçilerin daha çok para kazanmas adna bir saat 50 dakikaya kadar çkarlmtr. Yaanan bu durum karsnda servisçiler ile kar karsya getirilen eitimcilerin, örenci ve veliler nezdinde itibarlar örselenmi, i yüklerinin yan sra servisçi basks ile yaadklar stresin boyutlar iyice artmtr. dedi.

Eitimcilerin, servisçilerin tehditleri karsnda yalnz braklmas kabul edilemez

Tekdemir, Bakanln ikili öretim yaplan ilköretim kurumlarnda sabahç ve ölenci grup örencilerinin çk ve girileri arasnda en fazla 30 dakikalk süre ayrlr açk hükmüne ramen lçe Milli Eitim Müdürlüünün yönetmelik hükmüne uygun hareket eden okul idarecilerine telefon ve sosyal medya mesajlar üzerinden bask kurmas ve eitimcilerin, servisçilerin tehditleri karsnda yalnz braklmas asla kabul edilebilir bir durum deildir. ifadelerini kulland.

Servisçilerin tutumlarn sert bir dille eletiren Tekdemir, çocuklarmz servis irketlerinin Alicengiz oyunlar ile perian olmaktadrlar. Ayn araçla ayn saatte birden fazla servis yapmak isteyen irketler okul müdürlerini, okulun giri çk saatlerini kendi planlarna göre deitirmeye zorlamakta, baarl olamaynca çirkin iftiralarla amaçlarna ulamak istemektedirler. Baz okullarmzda sabahç grubu çkta bir buçuk saat bekletiyorlar. Kimi yetkililerden cesaret almadan bu cüreti göstermeleri mümkün olmasa gerek. eklinde konutu.

YAPILAN BU çRKN KARALAMA VE FTRAYI DDETLE KINIYORUZ

Son zamanlarda baz basn-yaym organlarnca gündeme getirilen rüvet iddialarna da açklk getiren Tekdemir, Son olarak Vali Kurt smail Paa Ortaokulu Müdürümüze yönelik okul servisçilerince atlan iftira, yavuz-hrsz ev sahibini bastrk kabilinden olup, biz eitimcileri derinden üzmü ve gelecee yönelik mesleki kaygmz daha da artrmtr. dedi.

Tekdemir, Ders giri çk saatlerini kendi menfaatlerine göre ayarlanmasn isteyen ve bu dorultuda okul müdürünü tehdit ile bask altna almaya çalan servisçi magandalara, okul müdürü arkadamz direnince, söz konusu ahslar iftira ile karalama yoluna gitmilerdir. Yaplan bu çirkin karalama ve iftiray iddetle knyor, sorumlular hakknda gerekli yasal sürecin baladn ve adalet önünde hesaplaacamz buradan ilan ediyoruz. diye belirtti.

Sorumluluk sahibi herkesi belirtilen durumlar karsnda harekete geçmeye davet eden Tekdemir, Bu hadise karsnda ortak tavr gelitirmek ve çözüm bulmak, problemin üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Bugün buradan bir kez daha haykryoruz: limizde ciddi bir sorun olmaya balayan okul servisleri hususunda çözüm bulunmas için, sorumluluk sahibi olan herkesi elini tan altna koymaya davet ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git