Sağlık İçin İlaçlama!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, halk ve çevre sağlığını korumak amacıyla kent genelinde sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışması aralıksız devam ediyor.

Haberler 04.06.2017 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin, yl boyunca koruyucu salk hizmetleri kapsamnda vektörlere kar balatt mücadeleyi sürdürüyor. Büyükehir Belediyesi ekipleri, 4ü merkez 13ü krsal toplam 17 ilçe ve bal 1037 mahallede, 252 personel ve 55 araçla ilaçlama çalmas yürütüyor. lçe merkezleri ve krsal mahallelerde sivrisinek ve karasineklerin barnd nemli ve kapal alanlarda (ahrlar, bodrum ve bodrum katlar, kanalizasyon, fosseptik çukurlar vb.) kalc klak mücadele çalmas yürütülerek vatandalarn bahar ve yaz aylarn rahat geçirmeleri saland.

GÜN BATIMINDA çALIMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

laçlama çalmalarnda ULV cihazlar, srt atomizerleri ve srt pompalar kullanlmaktadr. Kentte hava scaklklarnn artmas ile ergin (uçkun) mücadelesi için gün batmnda açk alanlarda çalan ekipler, 15 Maystan itibaren ULV çalmalarna balad.

Büyükehir Belediyesi, bu çalmalarla, stma, ark çban ve bulac birçok hastalkla mücadele etmek, üreme kanallarn tespit ederek sorunu merkezinde çözmeyi hedefliyor.

VATANDALARIMIZIN YAPMASI GEREKENLER

Büyükehir Belediyesi, yapt açklama ile vatandalar baz konularda duyarl olmaya çard. Açklamada, vatandalarmzn evlerinden ve i yerlerinden çkan evsel atklar poetlemeleri, ilgili belediyelerin bildirdii saatte dar çkarmalar, evlerinin etrafnda organik atk birikimini engellemeleri ve ilgili belediyelere bildirmelerinin, karasinek popülasyonunu önemli ölçüde kontrol altna alaca belirtildi. Açklamada, Ayrca yaadmz ortamda; bina altlarnda biriken sular, sitelerdeki yüzme ve süs havuzlar,bodrum katlar, bahçede bulunan varil ve benzeri su bidonlarnda, atl durumdaki araç lastiklerinde biriken sular tahliye edilmelidir. Tahliyesi yaplamayan kaynaklar mutlak suretle ilgili birimimize 0412 226 24 52 nolu telefon aranarak bildirilmesi, vektörlerle mücadelede önemli birçok kayna ortadan kaldracak ve ilaç sarfiyatn önleyecektir.Bu ve benzeri çalmalar hastalklarla mücadelede önemli mesafe kat etmemizi salayacaktr. denildi.

Ana Sayfaya Git