Sağlık İçin İlaçlama!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, halk ve çevre sağlığını korumak amacıyla kent genelinde sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışması aralıksız devam ediyor.

Sağlık İçin İlaçlama!

Büyükşehir Belediyesi’nin, yıl boyunca koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında vektörlere karşı başlattığı mücadeleyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 4’ü merkez 13’ü kırsal toplam 17 ilçe ve bağlı 1037 mahallede, 252 personel ve 55 araçla ilaçlama çalışması yürütüyor. İlçe merkezleri ve kırsal mahallelerde sivrisinek ve karasineklerin barındığı nemli ve kapalı alanlarda (ahırlar, bodrum ve bodrum katları, kanalizasyon, fosseptik çukurlar vb.) kalıcı kışlak mücadele çalışması yürütülerek vatandaşların bahar ve yaz aylarını rahat geçirmeleri sağlandı.

GÜN BATIMINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

İlaçlama çalışmalarında ULV cihazları, sırt atomizerleri ve sırt pompaları kullanılmaktadır. Kentte hava sıcaklıklarının artması ile ergin (uçkun) mücadelesi için gün batımında açık alanlarda çalışan ekipler, 15 Mayıs’tan itibaren ULV çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarla, sıtma, şark çıbanı ve bulaşıcı birçok hastalıkla mücadele etmek, üreme kanallarını tespit ederek sorunu merkezinde çözmeyi hedefliyor.

VATANDAŞLARIMIZIN YAPMASI GEREKENLER

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklama ile vatandaşları bazı konularda duyarlı olmaya çağırdı. Açıklamada, vatandaşlarımızın evlerinden ve iş yerlerinden çıkan evsel atıkları poşetlemeleri, ilgili belediyelerin bildirdiği saatte dışarı çıkarmaları, evlerinin etrafında organik atık birikimini engellemeleri ve ilgili belediyelere bildirmelerinin, karasinek popülasyonunu önemli ölçüde kontrol altına alacağı belirtildi. Açıklamada, “Ayrıca yaşadığımız ortamda; bina altlarında biriken sular, sitelerdeki yüzme ve süs havuzları,bodrum katları, bahçede bulunan varil ve benzeri su bidonlarında, atıl durumdaki araç lastiklerinde biriken sular tahliye edilmelidir. Tahliyesi yapılamayan kaynaklar mutlak suretle ilgili birimimize 0412 226 24 52 nolu telefon aranarak bildirilmesi, vektörlerle mücadelede önemli birçok kaynağı ortadan kaldıracak ve ilaç sarfiyatını önleyecektir.Bu ve benzeri çalışmalar hastalıklarla mücadelede önemli mesafe kat etmemizi sağlayacaktır.” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz