Sağlık sendikaları: Eşit uygulama ilkesi ihlal edildi

Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ümit Umdu, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde sadece bir birime özel olarak esnek çalışma modelinin uygulandığını belirterek, "Eşit uygulama ilkesi ihlal edilmiştir" dedi.

Haberler 30.09.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, Tüm Konfederasyonu, Tüm Salk Sendikas, Huzur Salk Sen ve ehit Gazi-Sen Salk Diyarbakr l Bakanlklar, salkta iddet, çalanlar arasndaki ayrmclk, fazla mesai, eksik personel ve esnek çalmaya ilikin Dicle Üniversitesi Bahekimlii önünde açklama yapt. Taleplerinin dövizlerle dile getiren salk çalanlar, iddetten kaynakl yaamn yitiren meslektalar ansna bir dakikalk sayg duruunda bulundu.

ANKARADAK DDET

Tüm Konfederasyonu Diyarbakr l Bakan Ümit Umdu, Salk emekçilerimizin fedakrl karsnda görmü olduu iddet bizleri hayrete düürmektedir dedi. Umdu, salk çalanlarna dönük iddet olaylarna deinerek, Ankara Keçiören Eitim Aratrma Hastanesinde yaanan iddeti hatrlatt. Umdu, Yasalar ve önlemler salkçlarmz korumaya yetmemi, salk emekçilerimiz kendi imknlar dhilinde kurduklar barikat sayesinde iddet eyleminden kendilerini muhafaza etmilerdir. Keza yine bir salk emekçimizin maskesini takmayan bir vatanda uyarmas üzerine gözünü kaybedecek noktaya gelmesi, salkta iddetin geldii boyutu gözler önüne sermitir dedi.

EK ÖDEME TALEB

Salk çalanlarn halen çözüm bekleyen sorunlar olduuna dikkati çeken Umdu, Salk bir ekip iidir söyleminin samimiyetine inanmak istediklerini belirtti. Umdu, Bu söylemi destekleyecek aksiyonlar olmadkça, sadece söylem olarak kalplaan bir cümleden öteye gidemeyeceini, salkta içi memur ayrm yaplmakszn salgn mücadelesinde yer alan tüm salk emekçilerin salgn ek ödemesinden faydalanmas konusunda gerekli admlarn atlmasn talep etmekteyiz diye konutu.

VARDYA SSTEM KALDIRILDI

Salgnn balamasndan bugüne kadar birçok salk çalannn koronavirüse yakalandn anmsatan Umdu, Bu durum karnda eksik çalanla kendi iinin yan sra meslektann da iini göüsleyen salk emekçilerimizin bu fedakrl maalesef görmezden gelinmektedir. Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesinde görev yapan salk emekçileri olarak içilerimize yönelik Hastane Yönetim Kurulumuz 16/24 vardiya sistemini kaldrarak, salk içilerimizin hastaneye geli gidi saylarnda art olmasna sebebiyet vermektedir. Bilindii gibi Cumhurbakanlnn ilgili genelgesinde esnek çalmaya vurgu yaplarak hastaneye geli gidilerin minimize edilmesine olanak verilmitir. Ancak Hastane Yönetim Kurulu aksine karar ald. 16/24 vardiya sisteminin devam etmesini talep etmekteyiz ifadelerini kulland.

ESNEK çALIMA

Dicle Üniversitesi Hastanesinde esnek çalma modelinin sadece bir birime özel uygulandn anlatan Umdu, öyle devam etti: Bahekimlikle olan görümelerimiz sonucu maalesef bu durumda bir deiiklie gidilmemi, çalanlar arasnda eit uygulama ilkesi ihlal edilmitir. Ayrca bu konuda bahekimliin gerekçe göstererek uzaktan ve dönüümlü çalmaya geçilmeyecei karar olmasna ramen. Bu süreçte çok yorulduk, çok yprandk ve artk tükenme noktasna geldik. Salk emekçilerimizin ilgili mercilerce sesinin duyulmasn istiyoruz. Haksz, kayrc bir yönetim anlay istemiyoruz. Aln terimizin hakkn ve gerekli saygy bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git