Sağlıkçılar bir günlük iş bıraktı

Sağlık çalışanları, koşullarının düzeltilmesi talebiyle birçok kentte bir günlük iş bıraktı.

Haberler 07.12.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk örgütleri, salk hizmetine eriim ve salk çalanlarnn çalma koullarnn düzeltilmesi için dün i brakma eylemine gitti.

Diyarbakrdaki salk emekçileri, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünden Dakap Meydanna yürümek istedi. ücret i yeri güvencesi, Ücretsiz nitelikli ulalabilir anadilde salk ve Salk haktr satlamaz yazl önlüklükler ile Dakap Meydanna doru yürümek isteyen salk emekçilerini ablukaya alan polisler, yürüyüe izin vermedi.

Salk emekçileri, daha sonra hastane önünde açklama yapt. SES E Genel Bakan Selma Atabey, sala dönüüm program ad altnda ucube bir sistemle kar karya olduklarn söyledi.

Atabey, Sal piyasalatrdlar, hastalar müteri yaptlar. Hastalar muayene olamyor, hekimler ilerini yapamyor. Halkn sala eriiminde çok ciddi skntlar yaanyor. Yllardr hiçbirimiz hak ettiimizi alamadk. Alg operasyonlarna kanmayacaz. Biz bir ekibiz ve eer bir pay verilecekse hepimize verilmeli diye konutu.

Diyarbakr Tabib Odas Bakan Elif Turan, Emek bizim söz bizim kampanyalarna iaret ederek, Taleplerimiz bütün salk emekçileri ve halkmzn salk hakk için. nsan onuruna yarar çalma koullarnda çalmak istiyoruz. Artk yeter diyoruz. Temel ücret talep ediyoruz dedi.

SES Diyarbakr ube Ebakanlar iyar Güldiken ve Yldz Ok Orak basn metnini okudu. Orak, Sahte enflasyon oranlarnn bile altnda ücret artlarnn altna sar sendika imza atp sonra çkp tarihi kazanm diyebiliyor. ktidar bir taraftan, Salk Bakanl öte taraftan, yetkili sendika dier taraftan salk emekçilerinin aklyla dalga geçiyor diye kaydetti.

Ana Sayfaya Git