Sağlıkçılar bir günlük iş bıraktı

Sağlık çalışanları, koşullarının düzeltilmesi talebiyle birçok kentte bir günlük iş bıraktı.

Sağlıkçılar bir günlük iş bıraktı

Sağlık örgütleri, sağlık hizmetine erişim ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi için dün iş bırakma eylemine gitti.

Diyarbakır’daki sağlık emekçileri, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünden Dağkapı Meydanı'na yürümek istedi. "İş ücret iş yeri güvencesi", "Ücretsiz nitelikli ulaşılabilir anadilde sağlık" ve "Sağlık haktır satılamaz" yazılı önlüklükler ile Dağkapı Meydanı'na doğru yürümek isteyen sağlık emekçilerini ablukaya alan polisler, yürüyüşe izin vermedi. 

  Sağlık emekçileri, daha sonra hastane önünde açıklama yaptı. SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, sağlığa dönüşüm programı adı altında "ucube bir sistemle" karşı karşıya olduklarını söyledi.

Atabey, "Sağlığı piyasalaştırdılar, hastaları müşteri yaptılar. Hastalar muayene olamıyor, hekimler işlerini yapamıyor. Halkın sağlığa erişiminde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yıllardır hiçbirimiz hak ettiğimizi alamadık. Algı operasyonlarına kanmayacağız. Biz bir ekibiz ve eğer bir pay verilecekse hepimize verilmeli" diye konuştu. 

Diyarbakır Tabib Odası Başkanı Elif Turan, "Emek bizim söz bizim" kampanyalarına işaret ederek, "Taleplerimiz bütün sağlık emekçileri ve halkımızın sağlık hakkı için. İnsan onuruna yaraşır çalışma koşullarında çalışmak istiyoruz. Artık yeter diyoruz. Temel ücret talep ediyoruz" dedi.

 SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanları Şiyar Güldiken ve Yıldız Ok Orak basın metnini okudu. Orak, “Sahte enflasyon oranlarının bile altında ücret artışlarının altına sarı sendika imza atıp sonra çıkıp tarihi kazanım diyebiliyor. İktidar bir taraftan, Sağlık Bakanlığı öte taraftan, yetkili sendika diğer taraftan sağlık emekçilerinin aklıyla dalga geçiyor” diye kaydetti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz