Sağlıkçılardan oturma eylemi

Sağlık emekçilerinin çalışma koşullarında ve ekonomik olarak iyileştirme yapılmamasına tepki gösteren SES Diyarbakır Şubesi, hastane önünde oturma eylemi yaptı.

Haberler 08.01.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, salk emekçilerinin çalma koullarnn ve ekonomik iyilemenin yaplmas talebiyle Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Bahekimlik binas önünde basn açklamas yapt. Her i yerine 7/24 kurumsal kre, 3 bin 600 ek gösterge hakkmz verilsin, nsanca yaamak, insanca çalmak istiyoruz, Yine unutulduk dövizlerinin tand açklamada, Maamz terimizi kurutmaya yetmiyor pankart açld.

ALKILAR KARNIMIZI DOYURMUYOR

SES Diyarbakr ube Ebakan Yldz Ok Orak, çalmalarnn maddi ve manevi karln alamadklarn belirtti. Orak, Bizim karnmz alklar ve salkçlar çok yaasn cümleleri doyurmuyor. Karnmz doyurmak için ekonomik bir gelire ihtiyacmz var. Bu maalarlar ile yoksulluk snrnn altnda yaamaya devam edeceiz ve biz bunu kabul etmiyoruz. Mücadele etmeye devam edeceiz eklinde konutu.

Açklamann ardndan salk emekçileri 15 dakikalk oturma eylemi gerçekletirdi. Eylemde sk sk Ek ödeme deil tek ödeme istiyoruz, Salkçya bütçe yaamaya bütçe, Yaamak, yaatmak istiyoruz, Salkç ne demek, salkç ne demek performansla çalan tüccar m demek sloganlar atld. Oturma eyleminin ardndan basn açklamas sona erdi.

Ana Sayfaya Git