Görüş Bildir

Sağlıkçılardan oturma eylemi

Sağlık emekçilerinin çalışma koşullarında ve ekonomik olarak iyileştirme yapılmamasına tepki gösteren SES Diyarbakır Şubesi, hastane önünde oturma eylemi yaptı.

Sağlıkçılardan oturma eylemi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının ve ekonomik iyileşmenin yapılması talebiyle Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde basın açıklaması yaptı. "Her iş yerine 7/24 kurumsal kreş", "3 bin 600 ek gösterge hakkımız verilsin", İnsanca yaşamak, insanca çalışmak istiyoruz", “Yine unutulduk” dövizlerinin taşındığı açıklamada, "Maaşımız terimizi kurutmaya yetmiyor" pankartı açıldı.

'ALKIŞLAR KARNIMIZI DOYURMUYOR'

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, çalışmalarının maddi ve manevi karşılığını alamadıklarını belirtti. Orak, “Bizim karnımızı alkışlar ve 'sağlıkçılar çok yaşasın cümleleri' doyurmuyor. Karnımızı doyurmak için ekonomik bir gelire ihtiyacımız var. Bu maaşlarılar ile yoksulluk sınırının altında yaşamaya devam edeceğiz ve biz bunu kabul etmiyoruz. Mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından sağlık emekçileri 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde sık sık "Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz", "Sağlıkçıya bütçe yaşamaya bütçe", "Yaşamak, yaşatmak istiyoruz",  "Sağlıkçı ne demek, sağlıkçı ne demek performansla çalışan tüccar mı demek" sloganları atıldı.  Oturma eyleminin ardından basın açıklaması sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi