Sağlıklı ürünlerin organik pazarı!

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında hizmette açılan doğal ve organik ürünler pazarı, vatandaşları sağlıklı gıda ürünleriyle buluşturuyor.

Haberler 24.02.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentteki yerel üreticiyi desteklemek ve vatandalarn doal ürünlere ulamalarn salamak amacyla açl yaplan doal ve organik ürünler pazarnda sat ilemleri devam ediyor. Krsal Hizmetler Daire Bakanlnn üreticilerin ürünlerini direkt tüketici ile bulumas için projelendirip hayata geçirdii pazarda 24 sat stand bulunuyor. Kayapnar ilçesinde yer alan ve Diyarbakrn ilk organik ürünlerinin satnn yapld nokta olma özelliini tayan pazar haftann 7 günü vatandalara hizmet veriyor. Doal ve organik ürünler pazarnn park içinde yer almas vatandalara dinlenme imkan da sunuyor.

VATANDALAR YOUN LG GÖSTERYOR

Özellikle kent ve bölgeye özgü kahvaltlk ürünlerinin yan sra, kuruyemi, süt ile süt ürünleri, domates ile biber salças, kuru meyve, turu, pestil, baharat ve zahire ürünlerinin de stantlarda satnn yapld pazara vatandalar, youn ilgi gösteriyor. Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, organizasyonuyla kadnlarn evlerinde ürettikleri çeitli organik ürünler pazarda ki yerini almaya balad.

Kadnlar dnda doal ve organik ürünler pazarnda bulunan sat stantlarnda kentteki üretici birlikleri, dernekler ve kooperatiflerin ürettii çeitli ürünlerde stantlardaki yerini alyor.

Ana Sayfaya Git