Sağlıkta bu ne kurgular

Görevden el çektirilen Başhekim Dr. Asena'nın görev süresindeki "Sağlık Kurulu" raporlarını Bakanlık Müfettişlerinin inceleme başlayacağın günün "esrarengiz" bir hırsızlık yaşandı. Kurula ait ana bilgisayarın kasasının çalındığı ortaya çıktı.

Haberler 26.06.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamalarla skça gündeme gelen Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde esrarengiz gelimeler yaanmaya devam ediyor. Salk Bakanl tarafndan görevlendirilen müfettilerin, inceleme balatacaklar günden bir gece önce usulsüz ilemlerin odandaki Salk Kurulunun Ana Bilgisayarnn çalnd iddia edildi.

GAZ YAARGLDE SKANDAL

Göreve atanmas salk camiasnda büyük tartmalara yol açan ve 1 yl dolmadan görevden el çektirilmesiyle Diyarbakr gündemini megul eden Bahekim Dr. Muhammed Asenann el çektirildii Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde geçtiimiz hafta ilginç bir hrszlk olay yaand ortaya çkt.

SALIK KURULU BLGSYARI

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamalarn yansra politize olmu kurum olarak anlan Hastanede Bahekim Asenann görevden alnmasndan sonra, Salk Bakanlndan l Salk Müdürlüü tarafndan iddialarn incelenmesi için istedii müfettilerin Diyarbakra gelip inceleme balatacaklar günden bir gece önce, Salk Kuruluna ait Ana Bilgisayar çalnd.

MÜFETTLER NCELEMEDEN

l Salk Müdürlüünün özellikle kendilerine ulaan ihbar ve iddialarn odandaki Salk Kurulu tarafndan hastalara verilen ve usulsüzlüklerin içerdii raporlarn incelenmesini istedii dikkate alndnda hrsz olaynn Bakanlktan müfettilerin ehre gelip incelemeye balayacaklar günden bir gece önce gerçekleiyor olmas, soru iaretlerine neden oldu.

PARMAK Z TAKB YAPILIYOR

Hrszlk esnasnda güvenlik kamerasnn yönünün deitirildii belirtilirken polis parmak izi örnekleri alarak kameralar incelemeye ald.

Hrszlk olaynda, sadece salk kurulu heyetinin sorumlusunun odasndaki ana bilgisayar kasasnn çalnmas, söz konusu bilgisayarda önemli kaytlarn olduunu gösterirken polislerin balatt inceleme devam ediyor.

Ana Sayfaya Git