Sağlıkta bu ne kurgular

Görevden el çektirilen Başhekim Dr. Asena'nın görev süresindeki "Sağlık Kurulu" raporlarını Bakanlık Müfettişlerinin inceleme başlayacağın günün "esrarengiz" bir hırsızlık yaşandı. Kurula ait ana bilgisayarın kasasının çalındığı ortaya çıktı.

Sağlıkta bu ne kurgular

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamalarla sıkça gündeme gelen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde esrarengiz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin, inceleme başlatacakları günden bir gece önce usulsüz işlemlerin odağındaki "Sağlık Kurulunun Ana Bilgisayarının" çalındığı iddia edildi.

GAZİ YAŞARGİL'DE SKANDAL

Göreve atanması sağlık camiasında büyük tartışmalara yol açan ve 1 yılı dolmadan görevden el çektirilmesiyle Diyarbakır gündemini meşgul eden Başhekim Dr. Muhammed Asena'nın el çektirildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta ilginç bir hırsızlık olayı yaşandığı ortaya çıktı.

SAĞLIK KURULU BİLGİSİYARI

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamaların yansıra politize olmuş kurum olarak anılan Hastanede Başhekim Asena'nın görevden alınmasından sonra, Sağlık Bakanlığından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iddiaların incelenmesi için istediği müfettişlerin Diyarbakır'a gelip inceleme başlatacakları günden bir gece önce, "Sağlık Kuruluna" ait Ana Bilgisayar çalındı.

MÜFETTİŞLER İNCELEMEDEN

İl Sağlık Müdürlüğünün özellikle kendilerine ulaşan ihbar ve iddiaların odağındaki "Sağlık Kurulu" tarafından hastalara verilen ve usulsüzlüklerin içerdiği raporların incelenmesini istediği dikkate alındığında hırsız olayının Bakanlıktan müfettişlerin şehre gelip incelemeye başlayacakları günden bir gece önce gerçekleşiyor olması, soru işaretlerine neden oldu.

PARMAK İZİ TAKİBİ YAPILIYOR

Hırsızlık esnasında güvenlik kamerasının yönünün değiştirildiği belirtilirken polis parmak izi örnekleri alarak kameraları incelemeye aldı.

Hırsızlık olayında, sadece sağlık kurulu heyetinin sorumlusunun odasındaki ana bilgisayar kasasının çalınması, söz konusu bilgisayarda önemli kayıtların olduğunu gösterirken polislerin başlattığı inceleme devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz