Seçim malzemeleri teslime başlandı

Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesindeki kırsal mahallelerde kurulacak sandıkların başkanlarına içerisinde oy pusulası, sandık kurulu mühürleri ve tutanak gibi seçimde kullanılacak malzemelerin yer aldığı torbaların teslimi yapıldı.

Haberler 30.03.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn merkez 4 ilçesindeki krsal mahallerde kurulacak sandklarn bakanlarna seçimde kullanlacak malzemeler teslim edildi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yaplacak Mahalli dareler Genel Seçimi için hazrlad seçim takvimi iliyor.

Bu kapsamda, YSK lçe müdürlükleri tarafndan seçimde görev yapacak memur ve sandk bakanlarna verilen eitimler tamamland.

Slayt eliinde seçimlerde dikkat edilecek hususlara ilikin bilgi verilen eitimin ardndan, sandk görevlilerinin sorular yantland.

MALZEMELER TESLM EDLD

Eitim sonunda Diyarbakr Adliyesi Ek Hizmet Binasnda merkez Kayapnar, Balar, Yeniehir ve Sur ilçelerindeki krsal mahallerde kurulacak sandklarn bakanlarna içerisinde oy pusulas, sandk kurulu mühürleri ve tutanak gibi seçimde kullanlacak malzemelerin bulunduu torbalar teslim edildi.

Diyarbakrda 1 milyon 48 bin 250 seçmen, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sanda gidecek. 3 bin 636 sandn kurulaca ilde Büyükehir Belediye Bakan, ilçe belediye bakanlar, meclis üyeleri ve muhtarlar oylanacak.

Ana Sayfaya Git