Seçim malzemeleri teslime başlandı

Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesindeki kırsal mahallelerde kurulacak sandıkların başkanlarına içerisinde oy pusulası, sandık kurulu mühürleri ve tutanak gibi seçimde kullanılacak malzemelerin yer aldığı torbaların teslimi yapıldı.

Seçim malzemeleri teslime başlandı

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesindeki kırsal mahallerde kurulacak sandıkların başkanlarına seçimde kullanılacak malzemeler teslim edildi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için hazırladığı seçim takvimi işliyor.

Bu kapsamda, YSK İlçe müdürlükleri tarafından seçimde görev yapacak memur ve sandık başkanlarına verilen eğitimler tamamlandı.

Slayt eşliğinde seçimlerde dikkat edilecek hususlara ilişkin bilgi verilen eğitimin ardından, sandık görevlilerinin soruları yanıtlandı.

MALZEMELER TESLİM EDİLDİ           

Eğitim sonunda Diyarbakır Adliyesi Ek Hizmet Binasında merkez Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerindeki kırsal mahallerde kurulacak sandıkların başkanlarına içerisinde oy pusulası, sandık kurulu mühürleri ve tutanak gibi seçimde kullanılacak malzemelerin bulunduğu torbalar teslim edildi.

Diyarbakır'da 1 milyon 48 bin 250 seçmen, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sandığa gidecek. 3 bin 636 sandığın kurulacağı ilde Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar oylanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz