Şehidin faili suç makinesi

Polis Arslan'ı şehit eden fail M.E.C ve yanındaki iki kişi "suç makinesi" çıktı. Gözaltına alınanların onlarca "suç dosyası" olduğu belirlenirken, şehit Arslan "yüzme hakemliğini de" yapıyordu.

Haberler 01.06.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde kimlik kontrolü yapt srada urad silahl saldrda yaralanp, kaldrld hastanede ehit olan polis memuru Atakan Arslan (31), memleketi Samsunun çaramba ilçesinde düzenlenen törenle gözyalar arasnda topraa verildi.

Polis Arslan ehit eden M.E.C ile yanndaki F.A ve M.A gözaltna alnrken, fail M.E.C suç makinesi çkt. Gözaltna alnanlarn onlarca suç dosyas olduu belirlenirken, ehit Arslan polisliin dnda yüzme hakemlii görevini de yürütüyordu.

KMLK KONTROLÜ YAPARKEN

Diyarbakrn Merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde önceki gün saat 15.00 sularnda devriye gezen polislerin belinde tabanca görmesi üzerine kimlik sormak istedii F.A. (20), M.A. (23) ve M.E.C. dur ihtarna uymayp kaçt. üphelilerden M.E.C.nin yanndaki tabancayla ate açmas sonucu kurunun isabet ettii polis memuru Atakan Arslan yaraland.

ARSLAN EHT DÜTÜ

Yaral polis memuru kaldrld özel hastanede doktorlarn çabasna karn kurtarlamad. üphelilerin yakalanmas için hava destekli operasyon düzenleyen polis, F.A. ve M.A.y ilbe Mahallesinde yakalad. Dier üpheli M.E.C. ise dün sabah saatlerinde annesi tarafndan Balar Polis Merkezine götürülüp teslim edildi.

BRER SUç MAKNES çIKTILAR

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, Arslann ehit edildii silahl saldrya ilikin soruturma sürüyor.

Saldrda tetii çektii öne sürülen M.E.C. ve olay annda yanndaki F.A. ile M.Ann emniyetteki ilemleri devam ediyor. M.E.Cnin son 6 ylda kasten yaralama, hrszlk, uyuturucu ve uyarc madde kullanmak ile ateli silah, bçak ve dier aletler bulundurmak gibi 10 ayr suçtan kaydnn bulunduu tespit edildi.

F.A-M.A SUç DOSYALARI

F.Ann kasten yaralama, uyuturucu ve uyarc madde kullanmak, kapkaç, resmi belgeyi bozmak suçlarndan 7, M.Ann ise kasten yaralama, uyuturucu ve uyarc madde kullanmak, gasp ile evden hrszlk suçlarndan 11 kaydnn olduu belirlendi.

EHDE DYARBAKIRDA TÖREN

Polislik görevinin yansra yüzye hakemi de olan evli bir çocuk babas olan ehit polis memuru Arslan için 8. Ana Jet Üssünde tören düzenlendi.

Basna kapal gerçekletirilen törene ehidin ailesi, Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile meslektalar katld. Arslann cenazesi törenin ardndan askeri uçakla memleketi Samsuna gönderildi.

ARSLAN, TOPRAA VERLD

Arslan, Samsunda son yolculuuna uurland. Kranköy Mezarlndaki morgdan alnan Arslann cenazesi, lkadm ilçesi Baruthane Mahallesindeki babaevinde helallik alnmasnn ardndn çaramba ilçesinde bulunan Rdvan Paa Camisine getirildi.

ehidin ei bir çocuk annesi Gözde Arslan, bir süre polislerin omzunda tanarak musalla tana konulan ay yldzl bayraa sarl tabuta sarlp gözya döktü. Bu arada törene katlanlarn yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamnda ateleri ölçüldü, maske datld.

Sosyal mesafe kuralna uyularak klnan cenaze namaznn ardndan ehit Arslann cenazesi, Salpazar ilçesi Tepealt Mahallesinde topraa verildi.

çLER BAKANI SOYLU

Törene katlan çileri Bakan Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, ehidin yaknlarna taziyelerini iletti.

Cenazeye, ehit Arslann annesi ükran, babas Ali, ei Gözde, 3 yandaki kz Eylül Asel Arslan ile Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan, Garnizon Komutan Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Demir ile milletvekilleri ve vatandalar katld.

EHDN E HELALLEEMEDK

ehit Arslann ei Gözde Arslan, einin Türk bayrana sarl tabutuna sarlp gözya döktü. Cenazeye katlan Bakan Soylu, Helalleemedik, kzm için sabrediyorum diyen acl ee taziye dileklerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git