Şehidin faili suç makinesi

Polis Arslan'ı şehit eden fail M.E.C ve yanındaki iki kişi "suç makinesi" çıktı. Gözaltına alınanların onlarca "suç dosyası" olduğu belirlenirken, şehit Arslan "yüzme hakemliğini de" yapıyordu.

Şehidin faili suç makinesi

Merkez Bağlar ilçesinde kimlik kontrolü yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Atakan Arslan (31), memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Polis Arslan'ı şehit eden M.E.C ile yanındaki F.A ve M.A gözaltına alınırken, fail M.E.C "suç makinesi" çıktı. Gözaltına alınanların onlarca "suç dosyası" olduğu belirlenirken, şehit Arslan polisliğin dışında "yüzme hakemliği" görevini de yürütüyordu.

KİMLİK KONTROLÜ YAPARKEN

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde önceki gün saat 15.00 sularında devriye gezen polislerin belinde tabanca görmesi üzerine kimlik sormak istediği F.A. (20), M.A. (23) ve M.E.C. 'dur' ihtarına uymayıp kaçtı. Şüphelilerden M.E.C.'nin yanındaki tabancayla ateş açması sonucu kurşunun isabet ettiği polis memuru Atakan Arslan yaralandı.

ARSLAN ŞEHİT DÜŞTÜ

Yaralı polis memuru kaldırıldığı özel hastanede doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Şüphelilerin yakalanması için hava destekli operasyon düzenleyen polis, F.A. ve M.A.'yı Şilbe Mahallesi'nde yakaladı. Diğer şüpheli M.E.C. ise dün sabah saatlerinde annesi tarafından Bağlar Polis Merkezi'ne götürülüp teslim edildi.

BİRER SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Arslan'ın şehit edildiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

Saldırıda tetiği çektiği öne sürülen M.E.C. ve olay anında yanındaki F.A. ile M.A'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor. M.E.C'nin son 6 yılda "kasten yaralama", "hırsızlık", "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak" ile "ateşli silah, bıçak ve diğer aletler bulundurmak" gibi 10 ayrı suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi.

F.A-M.A SUÇ DOSYALARI

F.A'nın "kasten yaralama", "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak", "kapkaç", "resmi belgeyi bozmak" suçlarından 7, M.A'nın ise "kasten yaralama", "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak", "gasp" ile "evden hırsızlık" suçlarından 11 kaydının olduğu belirlendi.

ŞEHİDE DİYARBAKIR'DA TÖREN

Polislik görevinin yansıra "yüzye hakemi de" olan evli bir çocuk babası olan şehit polis memuru Arslan için 8. Ana Jet Üssü'nde tören düzenlendi.

Basına kapalı gerçekleştirilen törene şehidin ailesi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile meslektaşları katıldı. Arslan'ın cenazesi törenin ardından askeri uçakla memleketi Samsun'a gönderildi.

ARSLAN, TOPRAĞA VERİLDİ

Arslan, Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.  Kıranköy Mezarlığındaki morgdan alınan Arslan'ın cenazesi, İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardındın Çarşamba ilçesinde bulunan Rıdvan Paşa Camisi'ne getirildi.

Şehidin eşi bir çocuk annesi Gözde Arslan, bir süre polislerin omzunda taşınarak musalla taşına konulan ay yıldızlı bayrağa sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu arada törene katılanların yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında ateşleri ölçüldü, maske dağıtıldı.

Sosyal mesafe kuralına uyularak kılınan cenaze namazının ardından şehit Arslan'ın cenazesi, Salıpazarı ilçesi Tepealtı Mahallesi'nde toprağa verildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Cenazeye, şehit Arslan'ın annesi Şükran, babası Ali, eşi Gözde, 3 yaşındaki kızı Eylül Asel Arslan ile Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİDİN EŞİ; 'HELALLEŞEMEDİK'

Şehit Arslan’ın eşi Gözde Arslan, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Cenazeye katılan Bakan Soylu, "Helalleşemedik, kızım için sabrediyorum" diyen acılı eşe taziye dileklerinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz