Şehir hizmete susamış!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammed Akar, “Diyarbakır ve bölge insanının beklentisi kayyumların atanması yönündeydi. Çünkü belediyeler hizmet aracıdır. Uzun süredir belediyeleri bu insanlar yönetiyordu. Maalesef halkın hizmeti için kullanılması gereken bütçeler örgüte aktarılmış." dedi.

Haberler 10.11.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar, Avrupa Türk Demokratlar Birliinin davetlisi olarak 2 milletvekili ile birlikte Finlandiya ve Norveçte diplomatlar, siyasiler, basn ve halkla buluarak PKK, FETÖ darbe giriimi ve bakanlk sistemi hakknda bilgilendirme çalmalarnda bulunduklarn söyledi.

Akar, PKK, 15 Temmuz FETÖ darbe giriimi ve bakanlk sistemi konularnda Avrupada olumsuz bir alg çalmas yürütüldüünü belirterek, nsanlarn bu konularda zihinleri berrak deil. Zaman zaman Avrupa basnna da negatif manetler yansmaktadr. Biz tüm bu konularda gerçekleri anlatmak için ve lobi çalmas yürütme adna Finlandiya ve Norveçte toplantlar gerçekletirdik. diye konutu.

- Terörün kanl yüzünü anlattk

Diyarbakr l Bakan olarak kendi ehri ve bölgede PKKnn gerçekletirdii saldrlar hakknda katlmclar bilgilendirdiini ifade eden Akar, öyle konutu:

Avrupada her ne kadar PKK terör örgütü olarak kabul ediliyor, bu sözlü olarak dile getiriliyor ise de pratikte bunun böyle olmadn görüyoruz. Terör örgütü ve yöneticileri maalesef baz Avrupa ülkeleri tarafndan himaye ediliyor. Ben hukukçuyum. Biz de onlardan Avrupa ülkelerinin imza att uluslararas sözlemeler gereince terör örgütü yöneticilerini himaye etmemelerini, Türkiyeye teslim etmelerini ve faaliyetlerine de engel olmalarn talep ettik. Terör örgütünün kanl yüzünü ve bölgede yaanan son gelimeleri anlattk. Son dönemde bu terör örgütüne mensup ve darbede de yer alan kiilerin Avrupa ülkelerine sndklarn biliyoruz. Bu kiilerin himaye edilmeyip Türkiyeye iade edilmesi gerektiini dile getirdik. FETÖnün önümüzdeki dönemde kendilerini de adeta bir bumerang gibi vurabileceini söyledik. Ancak Avrupaya kzarak bir yere varamayz. Oralara gidip gerçekleri, dorular anlatmamz lazm. çünkü terör örgütleri ve art niyetli çevreler aleyhimize büyük bir alg kampanyas yürütüyor.

Gerçekletirdikleri programlarn terör örgütü yanllar tarafndan engellenmeye çalldn belirten Akar, unlar dile getirdi:

Terör örgütünün giriimlerine ramen biz programmz gerçekletirmeyi baardk. Baz yerlerde Türkiyenin hakl tezlerini anlatan arkadalarmzn toplantlar terör örgütünün basklaryla güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Terör örgütlerinin ve yandalarnn Avrupada çok açk ekilde faaliyet yürüttüünü gördük. Bizlerin yapt çalmalar, örgüt taraftarlarnca sabote ediliyor. Hukukla yönetilen Avrupa ülkelerinde bu örgütlerin ifade hürriyetine kar yapt saldrlara asla müsaade etmemesi gerekirdi.

- Avrupa kendi deerleriyle çeliiyor

Kendileri Avrupada iken Diyarbakrda bombal saldr gerçekletiini hatrlatan Akar, Orada 8 ehidimiz oldu, 100ün üzerinde insan yaraland. çok sayda ev ve i yeri zarar gördü. Maalesef bizim anlatmaya çaltmz eylere ac bir örnek olarak bu haber geldi. Bu saldr da clz bir ekilde knand. Reutersin geçtii haberde terör örgütü PKK aklanmaya çalld. Avrupa nsan haklar Sözlemesini, Kopenhag kriterlerini, Helsinki nihai senedini, Paris artn incelemi bir hukukçuyum. Avrupa kendi deerleriyle çeliiyor ve bunlar ihlal ediyor. diye konutu.

- Bakanlk Türkiye toplumunun temel beklentisi

AK Parti Diyarbakr l Bakan Akar, Bakanlk sistemi ile ilgili Batda yanl alglar bulunduunu vurgulayarak, Bu yanl alglar ortadan kaldrmak için çaltk. Esas itibariyle bunun bir sistem deiiklii olduunu Türkiye toplumunun temel bir beklentisi olduunu söyledik. Bakanlk sisteminin Türkiye toplumunun temel bir beklentisi haline geldiini, demokratik birçok ülkede bakanlk sisteminin olduunu, Türkiyede demokratik kazanmlar daha kalc hale getirmek olduunu ifade ettik. Bu sistemin Türkiyeyi ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlendireceini ifade ettik. ifadelerini kulland.

FETÖnün 15 Temmuz darbe teebbüsünün de Avrupa ülkeleri tarafndan yeterince anlalmadn gördüklerini ifade eden Akar, Avrupa ülkelerinin darbe karsndaki hemen knamak yerine bir süre bekleyip ikircikli bir tavr taknmalar bizde biraz sukut-u hayale sebep olmutu. FETÖnün Türkiyedeki meru, sivil demokratik iktidar ve bütün halk hedef alp nasl bir kanl darbeye kalktn anlattk. dedi.

Akar, Avrupadaki Türklerin artk daha özgüvenli olduunu belirterek, unlar kaydetti:

1990l yllarda Avrupa ülkelerinin temsilcileri müfetti gibi gelip hesap sormaya kalkard. imdi Avrupaya gidip dik ve onurlu bir ekilde hesap soran bir ülke haline geldik. Akdenizde boularak hayatn kaybeden mültecilerin, slam kartlnn ve terör örgütlerini himaye etmelerinin hesabn soruyoruz. Bu cesaret Cumhurbakan Sayn Recep Tayyip Erdoann dik durmas dolaysyla oldu. Bu Avrupadaki vatandalarmza da özgüven vermi durumda. Bu güçlü bir Türkiye ile mümkün oldu. Avrupa Türk Demokratlar Birliine teekkür ediyorum. Avrupann birçok ülkesinde çok cesurca Türkiyenin tezlerini savunan çalmalar yapyorlar. Adeta Türkiyenin sesi soluu konumundalar.

- Personel de halk da kayyumdan memnun

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine kayyum atanmasn deerlendiren Akar, sözlerini öyle sürdürdü: Diyarbakr ve bölge insannn beklentisi kayyumlarn atanmas yönündeydi. çünkü belediyeler hizmet aracdr. Uzun süredir belediyeleri bu insanlar yönetiyordu. Maalesef halkn hizmeti için kullanlmas gereken bütçeler örgüte aktarlm. Halka hizmet için kullanlmas gereken araçlar hendek kazmada kullanmlar. Belediye personeli halka hizmet etmesi gerekirken bir takm örgütsel faaliyet ve eylemlere zorlanmlar. Personel de halk da kayyum atanmasndan memnun. Halkn kurumlarn, halkn parasn halkn hizmetine sunmak lazm.

- HDPli siyasilerin tutuklanmas

HDPli baz milletvekillerinin tutuklanmas konusunda da açklamada bulunan Akar, unlar kaydetti:

Biz siyasi cezalandrma yoluna giden bir anlaya sahip deiliz. Ancak terör örgütleriyle organik ba olan, biz srtmz PYDye PKKya dayadk diyen kiiler, teröristlerle kucaklaan, Ankaray kana bulayan canl bombann taziyesine giden kiiler demokratik bir ülkede siyaset yapma imkanna sahip olmamaldr. Bu insanlara halk tarafndan bir görev verildi ancak onlar bunu baka alanlarda deerlendirme yoluna gittiler. Türkiye bir hukuk devletidir ve bunlara müsaade edilemez. Bu siyasi bir intikam meselesi deildir. Keke bu siyasiler srtlarn terör örgütüne dayamak yerine halka dayam olsalard. HDP içerisindeki saduyulu insanlarn da sesini yükseltmesini bekliyorum.

- Esnaf ve vatandan zararlar karlanacak

Diyarbakrda yaanan son bombal saldr sonrasnda i yeri ve evi zarar gören insanlara devletin yardm edeceini ifade eden Akar, sözlerini öyle tamamlad:

u an 12 tane zarar tespit komisyonu çalyor. 5233 sayl yasa kapsamnda terör maduru olan kesimler zararlarn tazmin etme imkanna sahiptir. Ksa süre içerisinde vatandalarmzn maduriyetleri giderilecek.

Ana Sayfaya Git