Şehit olmaya hazırız!

Anne Nazlı Sancar "Kızımı HDP ve PKK'dan istiyorum. HDP olmazsa PKK olmaz" derken Süleyman Aydın ise " Onların çocukları nasıl şehit olduysa biz de burada şehit olmaya hazırız" dedi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Federasyonu aileleri yalnız bırakmadı.

Haberler 18.02.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor. Aileler, Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde PKKl teröristlerce ehit edilen asker, polis ve sivil dahil 13 kii için yas tutmaya devam ediyor. Dou ve Güneydou Anadolu Ortak Akl Federasyonu Bakan ve Yönetim Kurulu üyeleri aileleri ziyaret ederek, yanlarnda olduklarn bildirdi.

ALELERN KARARLI EYLEM SÜRÜYOR

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 535. gününde devam ediyor. Vandan 9 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz erima için oturma eylemi yapan Nazl Sancar, Garada 13 Türk vatandan ehit eden terör örgütü PKKya tepki gösterdi.

Evlat nöbetini sürdürmekte kararl olduklarn dile getiren Sancar, yllardr haber alamad kznn kokusuna hasret kaldn ifade etti.

Sancar, Kzm HDP ve PKKdan istiyorum. HDP olmazsa PKK olmaz. Evladmn hayalleri vard. Okumak, savc, hakim olmak istiyordu. HDP kzm nasl PKKya götürdüyse aynen o ekilde getirsin. Kzm gelsin, o zalimlerin elinde kalmasn. diye konutu.

ACILI ANNE; KIZIMI HDPDEN STYORUM

Olu Ramazan için oturma eylemine katlan Mevlüde Üçda ise evladn almadan HDP binas önünden ayrlmayacan söyledi. Evladndan 6 yldr haber alamadn anlatan Üçda, Olumu HDPden istiyorum. Olumu onlar PKKya götürüp teslim etti. HDP ve PKK ayn örgüttür. Olum neredeysen, beni görüyorsan, duyuyorsan gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. dedi.

BZ DE BURADA EHT OLMAYA HAZIRIZ

Buarada, aileler, Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde PKKl teröristlerce ehit edilen asker, polis ve sivil dahil 13 kii için yas tutmaya devam ediyor. ehitler için çadr içinde mevlit okutularak, dua edildi. Diyarbakrda 2015 ylnda 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, Gaziantepte ehitler Müslüm Altnta ve Adil Kabaklnn cenaze töreninde ailelerinin Vatan sa olsun dediini anmsatarak, ehitlerimiz sonsuza kadar kalbimizdedir. Biz dün Gaziantepteydik. Orada 2 ehidimizi sonsuzlua uurladk. 13 kiiyi katlettiler. 6 yldr elini kolunu balayarak yanlarna almlard. Onlar katlettiniz. HDP, bu çocuklar göndermemi olsayd 13 ehidimiz olmayacakt. ehit aileleri eylemlerini devam ettireceklerini söylediler. Tekrar Diyarbakra gelerek HDPden ve PKKdan hesap soracaklar. Sonuna kadar bizimle beraberler. Bizler de Diyarbakr aileleri olarak onlarn yanndayz. Onlarn çocuklar nasl ehit olduysa biz de burada ehit olmaya hazrz. Masum insanlar katlederek görmezlikten geldiler. Böyle siyasete lanet olsun. Biz sonuna kadar mücadelemize devam edeceiz. HDP kapanmadan Kandilin yolu kapanmayacaktr. HDP kapatlsn diye konutu.

2 yl önce kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Celil Bekta da Elleri kollar bal insanlar infaz ettiler. Biz cenazeye gittik. Anne ve babalar onlarla gurur duyuyorlar. O insanlar çadr terk etmeyecek. Biz daha da güçlendik. Gurur ve eref ile cenazelerimizi defnettik dedi.

ALELERE YALNIZ DELSNZ ZYARET

Öte yandan, Dou ve Güneydou Anadolu Ortak Akl Federasyonu Bakan Abdulvasi Yaz ve federasyon üyeleri de anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletip, yalnz olmadklarn bildirdi.

Federasyonun Bakano Yaz, terör örgütü PKKnn Kürtlerin temsilcisi olmadn dile getirerek, PKK ve Kürtler birbirinden ayrdr. Terör örgütüne hayr. Allah onlar perian etsin. Bu örgütün kirli yüzünü hepimiz tandk. Hepimiz birlikte mücadele edeceiz. ifadelerini kulland. Yaz, PKKnn emellerine kar çkacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git