Şehit olmaya hazırız!

Anne Nazlı Sancar "Kızımı HDP ve PKK'dan istiyorum. HDP olmazsa PKK olmaz" derken Süleyman Aydın ise " Onların çocukları nasıl şehit olduysa biz de burada şehit olmaya hazırız" dedi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Federasyonu aileleri yalnız bırakmadı.

Şehit olmaya hazırız!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Aileler, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen asker, polis ve sivil dahil 13 kişi için yas tutmaya devam ediyor.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri aileleri ziyaret ederek, yanlarında olduklarını bildirdi.

AİLELERİN KARARLI EYLEMİ SÜRÜYOR

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 535. gününde devam ediyor. Van'dan 9 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Şerima için oturma eylemi yapan Nazlı Sancar, Gara'da 13 Türk vatandaşını şehit eden terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Evlat nöbetini sürdürmekte kararlı olduklarını dile getiren Sancar, yıllardır haber alamadığı kızının kokusuna hasret kaldığını ifade etti.

Sancar, "Kızımı HDP ve PKK'dan istiyorum. HDP olmazsa PKK olmaz. Evladımın hayalleri vardı. Okumak, savcı, hakim olmak istiyordu. HDP kızımı nasıl PKK'ya götürdüyse aynen o şekilde getirsin. Kızım gelsin, o zalimlerin elinde kalmasın." diye konuştu.

ACILI ANNE; KIZIMI HDP'DEN İSTİYORUM

Oğlu Ramazan için oturma eylemine katılan Mevlüde Üçdağ ise evladını almadan HDP binası önünden ayrılmayacağını söyledi. Evladından 6 yıldır haber alamadığını anlatan Üçdağ, "Oğlumu HDP'den istiyorum. Oğlumu onlar PKK'ya götürüp teslim etti. HDP ve PKK aynı örgüttür. Oğlum neredeysen, beni görüyorsan, duyuyorsan gel, güvenlik güçlerimize teslim ol." dedi.

BİZ DE BURADA ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ'

Buarada, aileler, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen asker, polis ve sivil dahil 13 kişi için yas tutmaya devam ediyor. Şehitler için çadır içinde mevlit okutularak, dua edildi. Diyarbakır'da 2015 yılında 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, Gaziantep'te şehitler Müslüm Altıntaş ve Adil Kabaklı'nın cenaze töreninde ailelerinin 'Vatan sağ olsun' dediğini anımsatarak, "Şehitlerimiz sonsuza kadar kalbimizdedir. Biz dün Gaziantep'teydik. Orada 2 şehidimizi sonsuzluğa uğurladık. 13 kişiyi katlettiler. 6 yıldır elini kolunu bağlayarak yanlarına almışlardı. Onları katlettiniz. HDP, bu çocukları göndermemiş olsaydı 13 şehidimiz olmayacaktı. Şehit aileleri eylemlerini devam ettireceklerini söylediler. Tekrar Diyarbakır'a gelerek HDP'den ve PKK'dan hesap soracaklar. Sonuna kadar bizimle beraberler. Bizler de Diyarbakır aileleri olarak onların yanındayız. Onların çocukları nasıl şehit olduysa biz de burada şehit olmaya hazırız. Masum insanları katlederek görmezlikten geldiler. Böyle siyasete lanet olsun. Biz sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. HDP kapanmadan Kandil'in yolu kapanmayacaktır. HDP kapatılsın" diye konuştu.

2 yıl önce kaçırılan oğlu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Celil Bektaş da "Elleri kolları bağlı insanları infaz ettiler. Biz cenazeye gittik. Anne ve babaları onlarla gurur duyuyorlar. O insanlar çadırı terk etmeyecek. Biz daha da güçlendik. Gurur ve şeref ile cenazelerimizi defnettik" dedi.

AİLELERE YALNIZ DEĞİLSİNİZ ZİYARETİ

Öte yandan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Federasyonu Başkanı Abdulvasi Yaz ve federasyon üyeleri de anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletip, yalnız olmadıklarını bildirdi.

Federasyonun Başkano Yaz, terör örgütü PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını dile getirerek, "PKK ve Kürtler birbirinden ayrıdır. Terör örgütüne hayır. Allah onları perişan etsin. Bu örgütün kirli yüzünü hepimiz tanıdık. Hepimiz birlikte mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yaz, PKK'nın emellerine karşı çıkacaklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz