Şehitlere Gözyaşı!

Sur'da şehit olan Uzman Çavuş, törenle memleketine uğurlandı.

Haberler 20.01.2016 - 10:07 Son Güncelleme : 20.01.2016 - 10:07

Uzman çavuş Fazlı Altuntaş, düzenlenen törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Sivasın Gemerek İlçesine uğurlandı.

CENAZE TÖRENİ

Şehit Altuntaş için Diyarbakır Asker Hastanesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa çitil, 16ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askerler katıldı.

ŞEHİDE SON DOKUNUŞ

Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7nci Kolordu Komutanlığında görevli Yüzbaşı Mehmet Halef çelikkolu, törende yaptığı konuşmasında, PKKnın Türkiyenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

Konuşmanın ardından şehit için dualar okundu. Törenin ardından şehit Jandarma Uzman çavuş Fazlı Altuntaşın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Sivasın Gemerek İlçesine uğurlandı.

EŞİNE SON DOKUNUŞ

Eşi Dilek Altuntaş, cenaze aracına dokunup el sallayarak eşini uğurladı. Dilek Altuntaş, kısa bir süre fenalık geçirdi ve Acil Servis ekibi müdahale etti.

Kayseriden karayoluyla cenaze baba ocağı Sivasın Gemerek ilçesine bağlı Sızır Beldesine götürüldü. Cenaze sırasında şehidin babası Köksal, annesi Züleyha ve eşi Dilek ayakta durmakta güçlük çekerek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin iki oğlu Alperen (6) ve Fatih (11) ise babalarının fotoğrafını tutarak cenaze namazında saf tuttu. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkanın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Sızır Belediyesi Aile Mezarlığına getirilerek toprağa verildi.

ACILI EŞ AYAKTA DURMAKTA GÜçLÜK çEKTİ

Şehit uzman çavuş Fazlı Altuntaşın eşi Dilek Altuntaş cenaze namazı sonrası eşinin tabutuna son kez sarıldı. Eşinin tabutunun başında uzun süre gözyaşı döken acılı eş Kocam gitti diyerek ağıtlar yaktı. Şehit eşini yakınları ve askerler sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin oğulları ise babalarına son kez baktı. Şehit Altuntaşın yakınları da Türk Bayrağına sarılı tabuta uzun süre sarılarak gözyaşı döküp, ağıtlar yaktılar.

ŞIRNAKTAKİ CENAZE TÖRENİ

Şırnakta PKKlıların, dün aşam Emniyet Müdürlüğü çevik Kuvvet servis aracına yönelik roketatarlı saldırıda polis memurları Mustafa Yaşar ile Alican Öztürk şehit oldu, 10 polis memuru da yaralandı. Şehit polisler Yaşar ve Öztürk için Şırnak 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 2inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit yakınları ile emniyet personeli katıldı. Şehitlerin öz geçmişi okunarak, dua edilen törende gözyaşlarına hakim olamayan şehit polis memuru Yaşarın eşi Rüveyda Yaşar, ayakta durmakta güçlük çekti. Tören ardından şehitlerin naaşları helikopterle götürüldüğü Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanından uçakla memleketlerine gönderildi.

Diyarbakırın Sur İlçesinde keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte şehit olan Jandarma

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır