Şehitlere Gözyaşı!

Sur'da şehit olan Uzman Çavuş, törenle memleketine uğurlandı.

Şehitlere Gözyaşı!

Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş, düzenlenen törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne uğurlandı.

CENAZE TÖRENİ

Şehit Altuntaş için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz,  2'nci  Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askerler katıldı.

ŞEHİDE SON DOKUNUŞ

Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkolu, törende yaptığı konuşmasında, PKK'nın Türkiye'nin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

Konuşmanın ardından şehit için dualar okundu. Törenin ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne uğurlandı.

EŞİNE SON DOKUNUŞ

Eşi Dilek Altuntaş, cenaze aracına dokunup  el sallayarak eşini uğurladı. Dilek Altuntaş, kısa bir süre fenalık geçirdi ve Acil Servis ekibi müdahale etti.

Kayseri'den karayoluyla cenaze baba ocağı Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır Beldesi'ne götürüldü. Cenaze sırasında şehidin babası Köksal, annesi Züleyha ve eşi Dilek ayakta durmakta güçlük çekerek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin iki oğlu Alperen (6) ve Fatih (11) ise babalarının fotoğrafını tutarak cenaze namazında saf tuttu. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Sızır Belediyesi Aile Mezarlığı'na getirilerek toprağa verildi.

ACILI EŞ AYAKTA DURMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Şehit uzman çavuş Fazlı Altuntaş'ın eşi Dilek Altuntaş cenaze namazı sonrası eşinin tabutuna son kez sarıldı. Eşinin tabutunun başında uzun süre gözyaşı döken acılı eş "Kocam gitti" diyerek ağıtlar yaktı. Şehit eşini yakınları ve askerler sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin oğulları ise babalarına son kez baktı. Şehit Altuntaş'ın yakınları da Türk Bayrağı'na sarılı tabuta uzun süre sarılarak gözyaşı döküp, ağıtlar yaktılar.

ŞIRNAK'TAKİ CENAZE TÖRENİ

Şırnak'ta PKK'lıların, dün aşam Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet servis aracına yönelik roketatarlı saldırıda polis memurları Mustafa Yaşar ile Alican Öztürk şehit oldu, 10 polis memuru da yaralandı. Şehit polisler Yaşar ve Öztürk için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit yakınları ile emniyet personeli katıldı. Şehitlerin öz geçmişi okunarak, dua edilen törende gözyaşlarına hakim olamayan şehit polis memuru Yaşar'ın eşi Rüveyda Yaşar, ayakta durmakta güçlük çekti. Tören ardından şehitlerin naaşları helikopterle götürüldüğü Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan uçakla memleketlerine gönderildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte şehit olan Jandarma

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler