Şehrin kaderini değiştiren yatırım

Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde konuştu: Bakan Karaismailoğlu, Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde konuştu "Son 18 yılda hükümetlerimizin, Dicle Nehri üzerinde kurulu peygamber ve sahabeler şehri Diyarbakır'ın kaderini değiştiren büyük yatırımlara imza attığını görüyoruz. Diyarbakır'ın bölünmüş kara yolu uzunluğunu 10 kat artırarak 44 kilometreden 448 kilometreye çıkardık"

Haberler 11.01.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakr-Ergani-Elaz Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Balant Yollar Açl Törenine Vahdettin Kökünden canl balant ile katld.

CUMHURBAKANI ERDOAN

Köprü ve balant yollar sayesinde Diyarbakr ve Elaz bata olmak üzere bölgedeki tüm ehirler arasndaki ulamn daha kolay, konforlu ve hzl hale geleceini ifade eden Erdoan, özellikle Eil kavandaki trafii kesintisiz ve güvenli hale getiren bu projeyle vakitten ve akaryakttan da önemli bir tasarruf salanacan kaydetti.

Erdoan gündeme ilikin yapt konumada, Dünyann koronavirüs salgnndan siyasi ve sosyal kaoslara kadar pek çok sorunla boutuu bir dönemde hamdolsun Türkiye kendi kalknma gündeminden taviz vermeden yolunda ilerliyor. Elbette bu fotoraftan rahatsz olanlar çkyor. Nitekim rutin bir atamay üniversitelerimizi kartrmak için frsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz.. Ülkenin ve milletin hayrna hiçbir ie destek vermeyenleri, Türkiye kart her saldrnn yannda yer alrken gördük.

BZ BU SENARYOLARI FLMLER GÖRDÜK

Velhasl milletimizle birlikte biz bunlar, her filmin senaryosunda vesayetin, darbecilerin, terör örgütlerinin ülkemize diz çöktürmek için yanp tutuanlarn safnda gördük. Dünyada ve Türkiyede her ey deiti, herkes deiti. Bir tek bu köhne zihniyet yerinde sayyor. Kendileri ileriye gidemedii için ülkeyi geriye döndürmenin hesab ve gayreti içindeler. Karmzda brakn ülkeye ve millete hizmete talip olma konusunda kendilerini gelitirmeyi, eylem biçimlerinde bile yenilie gidemeyecek kadar tembel, dar kafal, idrak yoksunu bir zihniyet var dedi.

MLLETN ARASINA NFAK SOKANLAR

Milletimizin arasna nifak sokmaya çalanlar, ksr siyasi hesaplar veya marjinal saplantlarla birliimize, kardeliimize saldranlar hamdolsun bugüne kadar hep hüsrana urattk diyen Cumhurbakan Erdoan öyle dedi; nallah kritik bir dönüm noktas olan 2023 sürecinde 83 milyon tek yürek çarparak bu güzel fotoraf devam ettireceiz. nsanln tamamn kucaklayacak köken, renk, inanç, kültür gibi ayrmlarn üstüne çkacak adil, hakkaniyete dayal ve sürdürülebilir yeni ortak deerlere daha çok ihtiyaç duyulacaktr. Salgnla birlikte yeniden yaplanmas kaçnlmaz hale gelen küresel siyasi ve ekonomik düzenin bu çerçevede ekillenmesini ümit ediyoruz. Bu yaklam insanl sadece son bir asrnda 100 milyonlarca cana mal olan çatmalardan koruyabilecek yegane çk yoludur. Türkiye olarak bölgede ve dünyada ite bu anlayn hem fikri savunuculuunu yapmann hem de sahada fiili uygulamasn gerçekletirmenin gayreti içindeyiz

HAYIRLI UURLU OLSUN

Erdoan, sözlerini açl gerçekletirilen Diyarbakr-Ergani-Elaz Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Balant Yollarnn hayrl olmasn dileyerek tamamlad.

EHRN KADERN DETRECEK

Açl nedeniyle Diyarbakra gelen Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, Diyarbakr Valiliini ziyaret ederek, Vali Münir Karalolu ile görütü. Daha sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann video konferans yöntemiyle katlaca Diyarbakr-Ergani-Elaz Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Balant Yollar Açl Törenine itirak eden Karaismailolu, yapt konumada, Güneydounun kara yollar ulamnda büyük önem tayan projelerinden birinin Devegeçidi Köprüsü ve balant yollarnn olduunu söyledi.

Karaismailolu, 18 yldr akla bal olduklar güzel vatann, dousu ile bats, da ile ovas, kenti ile köyü arasnda gelimilik açsndan farklar ortadan kaldracak projeleri bir bir tamamladklarn vurgulayarak, yollarn, akarsu gibi geçtii her yere medeniyet, i, a getirdiine hep birlikte gururla ahit olduklarn belirtti.

nsanlarn hayatna dokunan ulatrma ve haberleme projeleriyle tarma, sanayiye, ihracata omuz verdiklerini kaydeden Karaismailolu, açln yaptklar projenin bütünsel kalknma açsndan bölge için büyük bir kazanma dönüecek admlardan biri olduunu aktard.

Diyarbakr, Elaza balayan Diyarbakr-Ergani yolu üzerindeki Devegeçidi Vadisi üzerinde yaptklar köprünün bölünmü yol standardnda ve 1142 metre uzunluunda olduunu bildiren Karaismailolu, balant yollaryla projenin 3 bin metreye ulatn anlatt.

Vadideki mevcut tarihi köprüleri de koruyarak ina ettikleri yap ile Devegeçidi Vadisini köprülü kavak ile geçip, Eil yoluna balandklarn ifade eden Karaismailolu, balant yollarnn tamamlanmasyla, Eil Kavandaki trafiin daha güvenli ve kesintisiz bir ekilde salanacan bildirdi.

ERGAN-ELAZI KARAYOLU GÜVENL

Projeyle Diyarbakrn kuzeye açlan kaps olan Ergani-Elaz yolunda artk güvenli ve konforlu bir ekilde seyahat edebileceini ifade eden Karaismailolu, öyle devam etti:

Köprüyle vadideki yüksek eimler iyiletirildi. Zaman ve akaryakttan tasarruf salarken, bakm onarm maliyetleri ile birlikte, egzoz gaz salm da azalm oldu. Sayn Cumhurbakanm, son 18 ylda hükümetlerimizin, Dicle Nehri üzerinde kurulu peygamber ve sahabeler ehri Diyarbakrn kaderini deitiren büyük yatrmlara imza attn görüyoruz. Diyarbakrn bölünmü kara yolu uzunluunu 10 kat artrarak 44 kilometreden 448 kilometreye çkardk. l genelinde devam eden 10 karayolu projesi ile 214 kilometrenin üzerinde yol daha yapm olacaz.

Bakan Karaismailolu, insan, yük ve veri ulatrmada geldikleri aama, sanayiyi, tarm, turizmi, kültürel geliimi destekleyerek, gelecek nesilleri daha parlak bir gelecee tayacana iaret ederek, anl bayramz altnda, yerli ve milli kaynaklardan beslenen güçlü bir ekonomi, bamszlmzn ve toplumsal huzurumuzun ilelebet teminat olacaktr. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoann konumasnn ardndan kurdele kesimine geçildi. Erdoann Ya Allah Bismillah sözlerinin ardndan tören alanndaki protokol üyelerince kurdele kesimi gerçekletirildi.

Törene, Vali Münir Karalolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile Karayollar Genel Müdürü Abdulkadir Uralolu da katld.

Ana Sayfaya Git