Şehrin nefesi kesilmeyecek

Kayapınar ilçesindeki, Kent Ormanı'nın rezerv yapı alanı ilan edilmesi kararını iptal eden Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi'nin hükmünü, Gaziantep İstinaf Mahkemesi onandı. Kararda "mevzuata uyarlık bulunmadı" denildi.

Haberler 06.05.2021 - 02:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gaziantep stinaf Mahkemesi, Diyarbakrdaki Kent Ormannn rezerv yap alan ilan edilmesine yönelik kararn iptalini onad.

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde bulunan Kent Ormannn çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan rezerv yap alan ilan edilmesi kararn iptal eden Diyarbakr 2nci dare Mahkemesinin karar, Antep Bölge Adliyesi 2nci dari Dava Dairesi tarafndan onand.

BAKANLIK STNAFA BAVURDU

çevre ve ehircilik Bakanlnn 2013te ald karara kar Diyarbakr Barosunun açt davada, Diyarbakr 2nci dare Mahkemesi tarafndan 6306 sayl Yasann amac ile badamayacak ekilde davaya konu tanmazlarn rezerv yap alan olarak belirlenmesine dair dava konusu ilemde hukuka ve mevzuata uyarlk bulunmad için iptal edilmesiyle Bakanlk stinaf bavurusu yapt.

KARARI YERNDE BULDU

tiraz karara balayan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2nci dari Dava Dairesi, Diyarbakr 2nci dare Mahkemesinin Bakanlk aleyhine verdii karar yerinde bularak, kararn kaldrlmasn gerektirecek bir yasal sebebin bulunmadn hükmetti. Kendi kararna kar temyiz yolunu kapatan stinaf Mahkemesi, karar oybirlii ile ald.

Baronun çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafndan yaplan açklamada ise, Komisyonumuz tarafndan Diyarbakr Kayapnar lçesinde bulunan Kent Ormannn Rezerv Yap Alan olarak belirlenmesine ilikin açlan iptal davasnn istinaf incelemesi de lehimize sonuçlanm olup Bakanln istinaf talebi kesin olarak reddedilmitir ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git