Sen misin vurgunu ortaya çıkaran?

Et Balık Kurumu’ndaki saadet zinciri ve yolsuzlukları gün ışığına çıkardığı için önce sürgün yedi, şimdi de memurluktan atılma tehlikesiyle karşı karşıya getirildi.

Haberler 02.11.2012 - 09:43 Son Güncelleme : 02.11.2012 - 09:43

DİYARBAKIR- Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinesindeki yolsuzluğun boyutları önce gazetemiz tarafından ortaya çıkarılarak daha sonra ulusal basının gündemine de girerken, 5 ay önce kurum müdürü Faruk Kahramanın odasında fiziki saldırıya maruz kalan ve olayı adli makamlara bildirerek 11 milyonlarca yolsuzluğun ortaya çıkmasında etkili olan Diyarbakır Et Kombinesi Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş, memurluktan atılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Yaşadığı kavga olayını basına sızdırarak kurumun itibarını zedelediği iddiasıyla Altıntaş hakkında 657 Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde soruşturma açılırken,Altıntaş mağduru olduğu olayda şimdi suçlu gösterilerek hakkında memurluktan atılma cezası verilmesinin şokunu yaşıyor.

KADEME YÜKSELTİLMESİ DURDURULDU

Et Balık Kurumu tarafından olayı araştırmak üzere görevlendirilen müfettişlerin hazırladığı raporlarda olaya karışarak Altıntaşı darp eden kurum müdürü ve diğer kişilerin aksine Altıntaşın suçlanması şaşkınlık yaratırken,şu an Erzurum Et Kombinesi Müdür Yardımcısı olan Altıntaş için 2 kez 1 yıl süreyle kademe yükseltilmesinin durdurulmasının yanı sıra devlet memurluğundan atılması talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi.

HIRSIZLIĞI ŞİKAYET ETMEK SUÇ (!)

Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Uçarın imzasıyla gönderilen kararda, Altıntaşın kavga olayını basına sızdırması ve kurumdaki yolsuzlukların üzerine gitmesi adeta suç (!) sayılırken, Altıntaşın bu tutumlarıyla kurumun itibarini zedelediği iddia edilerek 20 gün içinde savunma yapması isteniyor.

11 MİLYON LİRALIK SAADET ZİNCİRİ

Kararda, Altıntaşın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderdiği kurumun içindeki hırsızlık olaylarının devam ettiği, kurumda iş takipçiliği, ortak ihale işleri ile ihale sahiplerinden ödünç adı altında yüklü miktarda para alındığı yönündeki şikayeti de adeta suç sayılması dikkat çekiyor. Bilindiği gibi bu yöntemlerle 11 milyon TL dolancırılık yapıldığı, bunu yaptığı tespit edilen kurum içindeki şebekenin kayıplara karıştığı da adli makamlar tarafından tespit edilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır