Sergiden arta kalan çöpler!

Sergi ardından tarihi Keçi Burcu’nda yığınla çöp kaldı

Haberler 01.01.2022 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanatç Ahmet Günetekinin 2 buçuk ay önce tarihi Keçi Burcunda açln yapt Hafza Odas adl sergisinin sonlanmasnn ardndan alanda ynla çöp brakld.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnn (DTSO) ev sahiplii ve Pilevneli Galeri sunumuyla Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde bulunan Keçi Burcunda 16 Ekimde açl yaplan ve 31 Aralk gününe kadar devam etmesi planlanan sanatç Ahmet Günetekinin Hafza Odas sergisi Kültür ve Turizm Bakanlnn talebiyle 15 Aralk günü sonlandrld. Serginin sonlanmasnn ardndan tarihi yerlerde ynlar halinde çöp brakld. Onlarca çöp çuval ve plastik atklarn tarihi yerlerde günlerce uluorta braklmas yurttalarn tepkisine neden oldu.

NE OLMUTU?

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, Kürt siyasetçi Srr Sakk, stanbul Büyükehir Belediyesi (BB) Bakan Ekrem mamolu, AK Parti Diyarbakr eski Milletvekili hsan Arslann yan sra baz yazar ve siyasetçi ile kentte bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerinin youn ilgisiyle açln yapt sergi ilk günden bu yana tartmalara neden olmutu.

GENçLERN TEPKS

Tartmalar yaanrken serginin 3üncü gününde baz kiiler sergide faili meçhul cinayetlere dikkat çekmek için tasarlanan tabut ve ayakkablarn Kürt halknn deerlerine ihanet içerdiini öne sürerek, tabutlar burçlardan aaya atmt. Açl uzun süre siyasetin gündemine de konu olmutu.

Ana Sayfaya Git