Sergiden arta kalan çöpler!

Sergi ardından tarihi Keçi Burcu’nda yığınla çöp kaldı

Sergiden arta kalan çöpler!

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in 2 buçuk ay önce tarihi Keçi Burcu’nda açılışını yaptığı “Hafıza Odası” adlı sergisinin sonlanmasının ardından alanda yığınla çöp bırakıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumuyla Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Keçi Burcu’nda 16 Ekim’de açılışı yapılan ve 31 Aralık gününe kadar devam etmesi planlanan sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle 15 Aralık günü sonlandırıldı. Serginin sonlanmasının ardından tarihi yerlerde yığınlar halinde çöp bırakıldı. Onlarca çöp çuvalı ve plastik atıkların tarihi yerlerde günlerce uluorta bırakılması yurttaşların tepkisine neden oldu.

NE OLMUŞTU?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt siyasetçi Sırrı Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan'ın yanı sıra bazı yazar ve siyasetçi ile kentte bulunan  sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun ilgisiyle açılışını yaptığı sergi ilk günden bu yana tartışmalara neden olmuştu.

GENÇLERİN TEPKİSİ

Tartışmalar yaşanırken serginin 3’üncü gününde bazı kişiler sergide faili meçhul cinayetlere dikkat çekmek için tasarlanan tabut ve ayakkabıların Kürt halkının değerlerine ihanet içerdiğini öne sürerek,  tabutları burçlardan aşağıya atmıştı. Açılışı uzun süre siyasetin gündemine de konu olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler